Tiszavasvári a változásra szavazott

2018.09.17. 11:12

Először nyert önkormányzati választást a Fidesz-KDNP Tiszavasváriban, a vasárnapi választási sikerrel a város a változásra szavazott – jelentette ki Vinnai Győző fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón hétfőn, Nyíregyházán.

A kormánypárti politikus elmondta, Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármesterré választásával a 2010 óta tartó jobbikos korszak zárult le. Úgy fogalmazott,

elesett a Jobbik fellegvára, az itt élők elvesztegetett éveknek gondolják az ellenzéki párt által vezetett város elmúlt időszakát.

Szőke Zoltánt bemutatva Vinnai Győző elmondta, az új polgármester húsz éve dolgozik képviselőként, egyben a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjeként a testületben, a korábbi önkormányzati voksolásokon mindig győzött egyéni választókerületében. Tiszavasvári megválasztott vezetője a civilekkel, a helyi vállalkozókkal, a gazdálkodókkal ugyanúgy meg fogja találni a hangot, mint például a sportegyesületek vezetőivel, és ebben a munkájában számíthat az országgyűlési képviselő és a kormány támogatására – tette hozzá Vinnai Győző.

A sajtótájékoztatón Szőke Zoltán köszönetet mondott a választóknak, majd arról beszélt,

az eddig a Jobbik fővárosának kikiáltott Tiszavasvári az elmúlt években meggyengült és lemaradt a fejlődésben, ezért újra kell építeni a települést. A legfontosabb feladat a munkahelyteremtés, a vállalkozók segítése és a várost fejlesztő támogatások megszerzése lesz

– tette hozzá a polgármester.

Az MTI kérdésére Vinnai Győző elmondta, Szőke Zoltán polgármesterré választásával megüresedett a képviselői helye, ezért hamarosan ismét időközi önkormányzati választást kell tartani a városban. A Fidesz-KDNP ezen a választáson is indít jelöltet, már megvan az erre alkalmas ember – tette hozzá.