Hazajöttek sztársportolók, akiket szexuális zaklatással vádol egy kislány

2018.09.17. 11:19

Múlt héten írtunk róla először, hogy egy most 13 éves kislány azt mondja, hogy két vízilabdázó megerőszakolta. Azt állította, nem is egyszer, hanem többször, a lány, illetve a család ügyvédje szerint brutálisan. Azt mondta, a szexuális zaklatás hónapokon át tartott. Azóta az is kiderült, hogy ki a két sztársportoló, akiket a kislány meggyanúsított, egyikük az olimpiai bajnok Kósz Zoltán, valamint Petőváry Zsolt, a magyar ifjúsági női válogatott szövetségi kapitányának segítője. Hogy ők az érintettek, arról ők maguk írtak a közösségi oldalon, és tagadtak minden vádat. Ennek ellenére úgy értesültünk, ma mindkét férfinak haza kellett jönnie külföldről, információink szerint ma hallgatják meg őket a rendőrök. A Bors pedig úgy tudja, hogy ma vizsgálja meg orvos a kislányt.

A kislányt képviselő ügyvéd a Blikknek úgy nyilatkozott: régóta tevékenykedik a jogi pályán, de ennyire durva üggyel még sohasem találkozott. Gerencsér András szerint szörnyű dolgokat mesélt el neki a most 13 esztendős lány. Ahogy fogalmazott, a legbrutálisabb felnőtt filmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt.

Később a sportolók minden vádat tagadtak. Klubjuk közösség oldalára azt írták:
Kedves Barátaink!Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem!Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül!Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg!Nemsokára kezdődnek a bajnokságok.Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen!Szervusztok!Zsolt és ZoliAz aláírók pedig az olimpiai bajnok Kósz Zoltán, valamint Petőváry Zsolt, a magyar ifjúsági válogatottjának másodedzője.

A sportolók mellett ügyvédjeik is megszólaltak. Egyikük szerint az, amit a kislány ügyvédje mondott, erősen hangulatkeltő.
Felháborító, hogy a sértett jogi képviselője előre olyan nyilatkozatokat tesz, amely alkalmas arra, hogy felkorbácsolja az érzelmeket, és előre bűnösnek mondjon ki olyan embereket, akik erre nem szolgáltak rá. Háromgyermekes apa vagyok, átérzem a bizonyított esetekben a szülők fájdalmát, de közel negyvenéves ügyvédi pályám alatt sok ártatlanul meghurcolt emberrel is találkoztam és védtem őket – írta ki a közösségi oldalára.

Hegedűs László azt is hozzátette, hogy

akkor mondhatok többet, ha a mai igazságügyi pszichológusi és orvosi vizsgálatok eredményét megismerem, tehát képet kapok arról, valójában mi történt.

Az ügyvéd azt is elmondta, hogy meglepődött azon, hogy a 13 éves lány csak két év hallgatás után állt elő a történetével.

A másik sportoló ügyvédje, Gatter László a Borsnak azt mondta: furcsállja, hogy a nemi erőszakolási eseteket tartalmazó levél egyáltalán kiszivároghatott a sajtóhoz. Azt sem tartja kizártnak, hogy a későbbiek során a nyomozó hatóság nem is gyanúsítja meg a két férfit.

Információink szerint a két sportolónak, akik vasárnapig külföldön voltak, ma haza kellett jönniük. Úgy tudjuk, azért, hogy meghallgassák őket a rendőrök.
Megkeresésünkre a rendőrök elmondták, hogy az ügyben szexuális erőszak miatt folyik eljárás, információnkat azonban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarták.
A Bors úgy tudja, a kislányt pedig, szintén ma,nőgyógyász és pszichológus is megvizsgálja. A vizsgálat során egyrészt kiderül, történhetett-e behatolás, ugyanakkor a Rorschach-teszt – amelyet ilyenkor használnak – szintén nagy biztonsággal mondhatja meg, hogy történt-e erőszak. Ennek az eredményét minden bíróság elfogadja hivatalosnak.