A jobbikos Varga-Damm Andrea a HVG kisújságírójának az érvelését osztogatja

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
Csillagok nyilvános összjátéka a parlamenti nyitányt megelőzően: a balratolódó Jobbik a Jobbiknak egyre nagyobb teret adó HVG-t reklámozza. Mekkora ellenzéki passzolgatás!
Vágólapra másolva!

Korábban úgy volt, hogy a hvg-sek nem nagyon szerették a Jobbikot, mert nácinak, rasszistának és velejéig romlottnak tartották őket, a jobbikosok pedig cserébe szintén nem nagyon szerették a hvg-seket, mert idegenszívűeknek, magyarellenesnek és hazaárulóknak tekintették őket. Jó ideig ebben a keretben folytatódott a kapcsolatuk, míg nem a Jobbik megváltoztatta politikáját, és egyre látványosabban közeledett a korábban ellenségnek tekintett baloldali pártokhoz, így a balliberális médiatermékekhez is elfogadóbban viszonyult. Ez a folyamat 2018 szeptemberére ide vezetett:

Varga-Damm Facebook-bejegyzése Forrás: Origo

Ha valakinek esetleg nem lenne ennyiből tiszta, a helyzet a következő:

Az egyik legharciasabb jobbikos politikus az egyik legharciasabb hvg-s anyagát osztogatja közösségi oldalán azzal a szöveggel, hogy nagyon jó az érvelés.

Ez is csúcsszuper, de van egy mindent vivő csavar a történetben: a balliberális lapnak éppen azt a munkatársát szemelte ki Varga-Damm, aki azt szeretné, ha a szerkesztőségünk minden munkatársát megerőszakolnák. Finom úriemberről lévén szó, arra nem tért ki dühös bejegyzésében, kikkel is erőszakoltatna meg minket, csak úgy felvetette a témát. Az ügyből nagy botrány lett, sokan erkölcsi szempontokból kifogásolták kijelentését, de őt ez nem hozta zavarba, tegnap például a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett kormányellenes demonstráción mobilozott:

Forrás: Facebook Vadhajtások

Hogy nemcsak a régi, balliberális elit felé jó, azt egy korábbi, Vona Gáborral készített interjúja is megmutatta, ekkor már erősen javulóban volt a HVG és a Jobbik kapcsolata. A beszélgetés során olyan rosszindulatú kérdéseket szegezett az egykori radikális párt akkori elnökének, mint ez:

A megválaszolhatatlan kérdés még nem billentette ki Vonát, azonban a beszélgetés során jó párszor elbizonytalanodott, de ilyenkor a szigorú kérdező megtámogatta, pont annyira, amennyire kell.

Az, hogy a Jobbik a balliberális térfelet megcélozta, nem újdonság. Az, hogy a HVG egyre nagyobb médiateret biztosít Sneider Tamáséknak, az szintén nem újdonság. De, hogy ennyire közérthetően, nyilvánosan játszanak össze, az újdonság.

Csak már nem sok mindenkit érdekel.