Intenzív törvényalkotási folyamat indul

2018.09.18. 09:41

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy most egy nagyon intenzív törvényalkotási folyamat kezdődik el, amelyik a tervek szerint egészen karácsonyig tart majd.

A képviselő hivatkozva pártja szabályaira nem kívánt az évindító frakcióülésről beszámolni, az ott elfogadott döntésekről úgyis mindenki értesülhet akkor, amikor a parlament megkezdi a munkáját. Általánosságban elmondta Bajkai István, egy kormányzó pártnak kötelessége, hogy minden parlamenti ciklus előtt áttekintse az ügyeket, az ország állapotát, és egy elfogadott stratégia mentén dolgozzon a kormányzati programja érdekében. 

Bajkai IstvánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsonyig tart a törvényalkotás

Azt is megerősítette a képviselő, mint az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának alelnöke, hogy most egy nagyon intenzív törvényalkotási folyamat kezdődik el, amelyik a tervek szerint egészen karácsonyig tart majd.

Már beszélt arról korábban a politikus, hogy ezen folyamat mentén a gazdasági törvényhozásban szeretnének sok racionalizálást végrehajtani, ez egy régi vágya a képviselőknek, persze már tettek erre korábban is sikeres kísérleteket különböző deregulációs munkákban, ugyanakkor már az is biztos, vannak olyan jogszabályok, amelyeket szükséges lesz megalkotni.

A teljes cikket itt olvashatja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK