Sargentini a Gyurcsány Ferenc által meghirdetett tüntetés résztvevőit éljenzi

Judith Sargentini
Vágólapra másolva!
„Wow" – írta kifogástalan européerséggel és végtelen szerénységgel Twitterén a jelentéstevő politikus a hírre, miszerint egy kormányellenes bácsi egy „Köszönjük Sargentini" táblát emelt magasba a múlt vasárnapi tüntetésen. Ahogy a régi MSZP-sláger szól: „Igen. Megcsináltuk" – éljenzi felettébb szimpatikus módon saját magát és magyarországi segítőit az európai parlamenti képviselő.
Vágólapra másolva!

Múlt hét szerdán elfogadta az Európai Parlament plenáris ülése a Judith Sargentini nevével fémjelzett, Magyarország lejáratását célzó jelentést. Ez pedig kellő muníciót adott a hosszú nyári pihenő után félkábult állapotban (igaz, ez az általános stádiumuk) leledző Magyar Ellenzéki Pártoknak, akik azon nyomban utcára vonultak, hiszen álláspontjuk szerint a magyar demokrácia ismét védelemre szorul, ki tudja hányadszor. A tüntetés fő arca Gyurcsány Ferenc, Magyarország egykori kormányfője, az ország jelenlegi első számú „választási sorban állás" szakértője volt, akinek hívószavára több száz polgár összegyűlt. A megmozdulást sokan fenntartással kezelték, mondván, ízléstelen Magyarország nemzetközi megbüntetése után még egyet belerúgni a saját hazájukba. A magyar demokratákat azonban nem olyan fából faragták, hogy az ilyen apróbb, piszlicsáré intelmek kibillentsék a megszokott egyensúlyi állapotukból, azaz a professzionális DEMOKRÁCIAVÉDELMEZÉSBŐL.

A tüntetés a szokásos forgatókönyv szerint zajlott egészen addig, amíg az egyik jelenlevő hazafi magasba nem emelt egy „Köszönjük Sargentini" táblát.

A demokrata drukker és társainak álláspontja szerint, ha már a saját pártjaik képtelenek érdemi politikai produkciót bemutatni, akkor teljesen helyénvaló, hogy külföldről érkezik a segítség. Igazából ez most mindegy is, az egész szóra sem lenne érdemes, ha nem került volna sor a következőkre:

„Wow" – írta kifogástalan européerséggel és végtelen szerénységgel Twitterén Sargentini. Magyarán a jelentéstevő politikus azt az egész világot izgalomban tartó hírt osztotta meg, hogy az általa összekalapált, Magyarország megbüntetését célzó dokumentum elfogadása miatt gyülekező pár száz, ellenzéki szimpatizáns közül egy bácsi külön erre a célra elkészített táblán mondott neki köszönetet. Feltenném a kérdést: mi az, ami ismét kimaradt a holland politikus eszköztárából a jelenetsort látván?

  • Elfogulatlanság
  • Pártatlanság
  • Objektivitás

És mi az, ami ismét belekerült?

  • Magabiztosság
  • Önbizalom
  • Elfogultság

Ahogy a régi MSZP-kampányszlogen szólt: „Igen. Megcsináltuk" – csak ezúttal Judith Sargentinivel közösen harsogják. Oda-vissza passzolgatva a labdát.