Meglepetésre készül a Teréz körúti robbantó apja

Teréz Körúti robbantó per
Teréz Körúti robbantó pere a Budapesti Fővárosi Törvényszéken 2018 január 31-én
Vágólapra másolva!
A bíróság első fokon életfogytiglanra ítélte P. László Gergelyt, a Teréz körúti robbantót. Ő maga a tárgyaláson nem vett részt, az apja viszont igen. Idősebb P. László szerint a fia nem fogadta jól a döntést, de nem is tört össze, és bízik benne, hogy másodfokon kiderül, hogy ártatlan – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely nem jelent meg a múlt heti ítélethirdetésen, az apja viszont igen.

A vádlott az apjától, telefonon tudta meg az ítéletet.

A férfi elmondása szerint a fia erre számított.

Idősebb P. László a fia ítélethirdetésén Fotó: Hirling Bálint - Origo

„Laci nem repesett éppen az örömtől, amikor megtudta, hogy bűnösnek találták, de igazság szerint számolt ezzel a lehetőséggel. Nem véletlen, hogy a tárgyalásokra sem jött el. Mi már gőzerővel a másodfokra koncentrálunk, ő és én is hiszek benne, hogy ott kiderül az igazság - mondta.

Bevallom, olyan aduk vannak a kezünkben, amelyeknek a bíróságot is el kell gondolkodtatnia, mielőtt végleges döntés születik a gyerekem sorsáról.

Ezekről többet azonban jelenleg nem szeretnék elárulni. Legyen meglepetés mindenkinek" – tette hozzá a Blikknek idősebb P. László, aki szerint még arra sincs bizonyíték, hogy a fia a robbantás helyszínén járt abban az időpontban.

Az apa véleményével ellentétben múlt hét szerdán, az ítélet indoklásánál a bíró hosszasan sorolta a bizonyítékokat, külön kitérve a DNS-mintákra és az ujjlenyomatokra.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ahogyan korábban megírtuk, 2016 szeptemberében bomba robbant a budapesti Teréz körúton. Két rendőr súlyosan megsérült, egy járókelő könnyebben. Az országos rendőrfőkapitány már másnap arról beszélt, hogy

a támadás célpontjai a rendőrök voltak.

A 24 éves férfit egy hónapon belül elkapták. 2017 augusztusában terrorcselekmény előkészítésével is meggyanúsították, mert a robbantás után fenyegetőző e-mailt írt a Belügyminisztériumnak, amiben az állt, hogy

ha nem kap egymillió eurót, akkor még több, nagyobb bombát fog felrobbantani.

P. László Gergelyt a bíróság első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.