Így úszhatják meg a nemi erőszakkal vádolt vízilabdázók

2018.09.19. 11:30

Nagy indulatokat váltott ki az emberekből a szexbotrányba keveredett vízilabdázók ügye. Kósz Zoltán elmondása szerint sem ő, sem Petőváry Zsolt nem nyúlt hozzá a most 13 éves kislányhoz. Az ügy gyorsan lezárulhat, ha a szakértők nem találják a lányt szavahihetőnek – írja a Bors.

Két korábbi sztársportolót, az olimpiai bajnok vízilabdázó Kósz Zoltánt és a szintén volt vízilabdázó Petőváry Zsoltot azzal gyanúsítják, hogy

két évvel ezelőtt többször is szexeltek egy akkor 11 éves kislánnyal, tehát a jog szerint megerőszakolták.

A szentendrei vízilabda-egyesület vezetőinek ügyvédei napok óta mondogatják, hogy egyik sportolót sem keresték meg a rendőrök, a médiából tudták meg, hogy feljelentették őket.

A megkeresésre akkor kerülhet sor, amikor elkészül a kislány nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatának eredménye. Amennyiben a kislányt a szakértők nem tartják szavahihetőnek, az eljárás véget is érhet – mondta a Borsnak dr. Hegedűs Lajos, az egyik sportoló ügyvédje.

Ebben az esetben a rendőrség ki sem hallgatja a sportolókat.

A kislány családja egy ilyen döntés esetében panaszt tehet, aminek az elfogadásáról az ügyészség döntene.

Kósz ZoltánForrás: Tv2

A Magyar Idők információi szerint hétfőn a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon az anya jelenlétében megkezdődtek az igazságügyi szakértői vizsgálatok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK