Nyilvánosságra került egy újabb lista Soros György embereiről

Lehman Brothers bedőlése 10 évvel ezelőtt, Bajnai Gordon
Budapest, 2008. október 31. Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter beszél sajtótájékoztatón, miután a magyar kormány tagjai találkoztak a Goldman Sachs befektetési bank képviselőivel a Pénzügyminisztériumban. Mellette Veres János pénzügyminiszter. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila, ex-MSZP-elnök, és Bajnai Gordon, korábbi magyar kormányfő nevével is lehet találkozni a névsorban. Összesen 502 szereplő tett „hűségesküt" az amerikai milliárdos szervezetének, a Transparency Internationalnek a 2014-es európai parlamenti választás előtt. A Soros-hálózat egy újabb része ugrott ki ezzel az ismeretlenség homályából.
Vágólapra másolva!

„Az Európai Parlament következő ciklusa (2014 – 2019) során elkötelezett leszek korrupció elleni küzdelem, az átláthatóság, és a számonkérhetőség mellett" – nem egy középkori vazallus örök hűség fogadásának kezdősorai ezek, hanem Soros György nemzetközi szervezete, az Transparency International 2014-es szándéknyilatkozata indított így, amit européer politikusok és európai mainstream pártok garmadája írt alá.

– a dokumentum legmeghökkentőbb soraival folytatódik a modernkori hűségeskü, ami alaposan felnagyítja a civil társadalom szerepét, jelentőségét. Ennek motivációja érthető: legkevésbé sem civil, hanem az amerikai milliárdos nyílt társadalom ideológiáját vaskalaposan követő, és általa fizetett szerveződésekről van szó. Az irat további részéből kiderül, mik is ezek a nagyon fontos célok.

  • Magatartási kódex: Elkötelezzük magunkat az európai parlamenti képviselőkre vonatkozó Magatartási Kódex betűjének és szellemiségének megtartása mellett.
  • Lobbijelentés (rendőrködés): Minden olyan szabályozáshoz, amelynek elkészítéséért a pártunkhoz tartozó európai parlamenti képviselőink felelősek, külön lobbijelentést csatolunk, amely tartalmazza, hogy kivel, mikor, és milyen eredménnyel tárgyaltunk az adott szabályozásról.
  • Átláthatóság: Nagyobb átláthatóságot teremtünk a közkiadások területén – elősegítjük az Európai Unióból származó pénzügyi források felhasználására vonatkozó adatok hozzáférhetőségét, és hasznosíthatóságát.

A szándéknyilatkozatot Sorosék a 2014-es európai parlamenti választást megelőzően íratták alá azokkal a politikusokkal, pártokkal, akiknek volt erre fogékonyságuk.

Magyarán a dokumentum a jelenlegi uniós időszakra egyfajta elszámolási és beszámolási kötelezettséget teremtett az aláíró személyek körében a Transparency International felé. Ebből nem következik más, minthogy aki ezt a dokumentumot támogatta, az fogott és kötött politikussá vált.

Hiába azonban az irat bürokratikus nyelvezete, aki végigolvassa, két kérdés egészen biztosan megfogalmazódik benne:

  1. Mi szükség volt erre az egészre egyrészről a Transparency International, másrészről (és ez a fontosabb) a listán szereplő személyek, szervezetek részéről?
  2. Bár a Transparency International egy globális kiterjedésű szervezet, mégis: hogyan lehet akkora hatalma egy „civil" szervezetnek, hogy a hazájukban, vagy európai színtéren komoly, befolyásos politikusok tömegével rohangáljanak hozzájuk egy papírfecnit aláírni?

A hangsúly a tömegével szón van az utóbbi kérdésben, összesen 502 szereplő tett „hűségesküt" Soros Györgynek és szervezetének. Érdemes és tanulságos mazsolázni közöttük, itt tehetik meg!

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is aláírta Soros dokumentumát

Nem maradt magyar politikusok nélkül a legújabb Soros-lista sem, ketten is szerepelnek rajta: Mesterházy Attila, ex-MSZP-elnök, és Bajnai Gordon, korábbi magyar kormányfő nevével is lehet találkozni a névsorban. Előbbi 2014. május 16-án írta alá az 5 éves kötelezettségvállalást, itt láthatják a gyöngybetűs expártelnöki szignót:

Mesterházy Attila, szocialista országgyűlési képviselő aláírta a Soros György-féle Transparency International szándéknyilatkozatát 2014-ben Forrás: Origo

Feltűnő, hogy sok román és litván politikus látta el kézjegyével a bevándorláspárti spekuláns szervezetének szándéknyilatkozatát. Judith Sargentini, a Magyarország lejáratását célzó jelentést előkészítő, holland zöldpárti politikus nem szerepel ezen a listán (pártja viszont igen), ugyanakkor egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy ő sem maradt ki a „jóból." Ugyanis

Sargentini 2014-ben a holland Transparency Internationallal (TI) kötött együttműködési megállapodást. Ezt nehéz másként értelmezni, minthogy az európai parlamenti képviselő is az amerikai üzletember érdekeit képviseli az európai törvényhozásban.

Korábban napvilágot látott egy másik lista az amerikai milliárdos által fogott politikusokról, talán nem véletlen, a neveket tekintve sok a hasonlóság a két dokumentum között.