Németh Szilárd: Folytatódik a téli rezsicsökkentés

Schwáb Richárdné ablak hőfokszabályzó hőmennyiségmérő radiátor távfűtés TÁRGY EGYÉB TÁRGY
Budapest, 2009. november 27. Schwáb Richárdné közös képviselő beállítja a kívánt hőfokot lakásának egyik radiátorán a hőszabályozóval a Főtáv ÖKOPlusz program keretében korszerűsített egyik épületben Budapesten, az I. kerület Attila u. 25. szám alatt. A radiátor baloldalán a távolból is leolvasható hőmennyiségmérő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A települési önkormányzatoknál október 15-ig igényelhetik a fával, brikettel, propán-bután palackkal vagy tartályos gázzal fűtök a 12 ezer forintos tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentés –hangsúlyozta Németh Szilárd a Magyar Hírlapnak.
Vágólapra másolva!

A kormány ígéretet tett arra, hogy minden családhoz el fog jutni a támogatás, akiknél ezt az összeget a gázszámlából lehetett levonni, azok már hónapokkal ezelőtt megkapták a jóváírást –szögezte le a rezsicsökkentésért felelős Fideszes politikus.
Kiemelte:

Amennyiben a gazdasági helyzet lehetővé teszi és a tél is megköveteli a kormány a következőévekben is élni fog a rezsicsökkentés eszközével.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Nyolcszázezer olyan háztartás van ma Magyarországon, ahol ugyan megvan a távfűtés lehetősége, illetve van gáz a településen, de ennek ellenére inkább fával vagy szénnel fűtenek az emberek a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint. Kiemelték,

hogy az érintetteknek az igénybejelentő nyilatkozatban rögzíteniük kell a kért fűtőanyag fajtáját,

és a háztartásonként tizenkétezer forint értékű tüzelőanyagról az önkormányzatok gondoskodnak, azt a téli fűtési szezonban vehetik majd át az igénylők.

A kabinet a február végi és március eleji rendkívüli hideg miatt döntött úgy, hogy tizenkétezer forintos támogatást nyújt a családoknak, továbbá egymilliárd forinttal megemelték a szociális célú tüzelőanyagra fordított összeget.