Beismerő vallomást tett egy férfi a soroksári gyilkosság ügyében

2018.09.21. 13:50

Ma reggel egy férfi sétált be a rendőrségre és közölte, hogy vallomást akar tenni Gy. Krisztina meggyilkolása ügyében – írja a Ripost. Egyelőre R. Szilvesztert vádolják a Soroksáron futó nő meggyilkolásával, amit arra alapoznak, hogy a most is börtönben lévő férfi DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén

Egy vidéki rendőrkapitányságra sétált be egy férfi pénteken reggel azzal, hogy

köze van a soroksári gyilkossághoz, és beismerő vallomást akar tenni.

A rendőrség kihallgatta a férfit, hogy van-e alapja annak, amit állít – írja a Ripost.

A gyilkosnak sok olyan részletről kell tudnia, amit csak azok tudhatnak, akik ott voltak a gyilkosságnál. Ezekből ki fog derülni, hogy tényleg köze van-e Gy. Krisztina meggyilkolásához, vagy más okból szeretne a figyelem középpontjába kerülni.

Forrás: Bors/Fejér Bálint

Ahogyan korábban megírtuk, Gy. Krisztina 2013-ban futni indult el otthonról, de soha többé nem ért haza. A rendőrség gyanúja szerint R. Szilveszter megerőszakolta és meggyilkolta a családanyát.

A rendőrség 5 évig kereste a gyilkost. A múlt héten kiderült, hogy R. Szilveszter DNS-e megegyezik a holttesten talált mintával. A férfi egyébként jogerős börtönbüntetését töltötte rablás miatt. A gyanúsított azzal védekezik, hogy valóban járt a tetthelyen, de csak segíteni akart Krisztinának, így kerülhetett oda a DNS-e.