Az utolsó kapcsolja le a villanyt: újabb Jobbik-alapszervezet oszlott fel

2018.09.22. 11:24

Feloszlatta magát a Jobbik zuglói csoportja, miután a Jobbik nem mondott nemet a magyarellenes Soros-Sargentini jelentésre, derül ki az alapszervezet volt elnökének lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A közlemény arról is beszámol, hogy a 20 fős tagság 16 jelenlévő tagjából 15-en támogatták a feloszlatást.

Czeglédi János mostanáig zuglói csoportelnök, sőt fővárosi elnök is volt. Az általa jegyzett közleményből kiderül, hogy mostantól kezdve független képviselőként folytatja tovább a munkáját a kerületben, és kérte felvételét a Toroczkai és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalomba.

Dúró DóraForrás: MTI/Máthé Zoltán

Így ír a Jobbik kiábrándult tisztségviselője:
A zuglói Pongrátz Gergely tér és szobor kezdeményezőjeként különösen szégyellem, hogy alapító atyánk forog a sírjában a pártvezetés ámokfutásai miatt, ezért inkább Alapító nyilatkozatunk tiszta radikalizmusának szellemiségét vállalva, választási programomhoz hűen, jogilag független képviselőként folytatom munkámat a XIV. kerületben, kérve felvételemet a Mi Hazánk Mozgalomba.Czeglédi közleményében beszámolt, hogy már 2004 óta dolgozik a Jobbikért, de az elmúlt két évben lezajlott eseményeket nem tudta tovább elviselni. Itt kiemelte az általa tisztességtelennek nevezett tisztújítást, valamint a Toroczkai László és Dúró Dóra ellen azóta is folyó, „hazug lejáratást”.
Így ír Czeglédi: Kilépünk az elvtelenné és jövőtlenné vált Jobbikból, melynek tisztújítása óta is csak folytatódik a párt balra tolódása, a »skandináv modell« kongresszusi célul kitűzése pedig olyan liberális szabadságjogok szorgalmazását jelenti, mely számunkra vállalhatatlan.

A volt zuglói elnök azért is panaszkodik közleményében, hogy tavaly Brüsszelben a Jobbik béruniós konferenciáján az a Teplán István volt a moderátor, aki Soros egyetemének, a CEU-nak magyarországi alapítója.

A Jobbikban uralkodó jelenlegi helyzetről így ír Czeglédi: Mára bebizonyosodott, hogy a Jobbik új vezetőpárosa alkalmatlan feladata ellátására, az anyagi és morális csődhelyzetbe sodort pártnak pedig nincs jövője. A Jobbik vezetői sorozatosan olyan kijelentéseket tesznek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és a folyamatos kilépések százai cáfolnak meg. Sneider Tamás pl. azt hallucinálja, hogy augusztus 20-án a Jobbik rendezvényén kb. ugyanannyian voltak, mint a Mi Hazánkén, holott a vak is látja a nagyságrendi különbséget: Sneiderékére százan, Toroczkaiékéra pedig ezren voltak kíváncsiak.”

A volt budapesti elnök, a Jobbik jelenlegi vezetői által hangoztatott azon érvet, mely szerint ugyanannyi belépő lenne a pártba, mint ahányan kilépnek, egyszerűen „gátlástalan hazugságnak” nevezte.