Megpróbált menekülni, akkor lőtték le a Pólus Centernél meggyilkolt férfit

2018.09.22. 14:49

Hajnali találkozóra érkezhetett az a vállalkozó a XV. kerületi, Pólus Center mögött lévő Szilas-patakhoz, akinek holttestét két napja találta meg egy kutyasétáltató. A férfit megszurkálták, majd amikor megpróbált elfutni támadója elől, az hidegvérrel fejbe lőtte. A holttestet a patakparthoz vonszolta, majd a vízbe lökte. A környéken nincsenek kamerák, viszont sok hajléktalan lakik azon a területen, akik akár szemtanúi is lehettek a kegyetlen kivégzésnek. 

Ahogy az Origo elsőként megírta, az áldozat egy vállalkozó volt. A Bors másnapra megtudta, hogy a 49 éves férfi ingatlanközvetítéssel foglalkozott. V. László egy Pest megyei településen lakott, vállalkozása telephelye egy zuglói iroda volt. A Bors járt a megadott címen, iroda helyett azonban csak egy elhanyagolt épületre talált. Az utcabeliek azt mondták, csak egy asszonyt láttak odajárni, férfira egyáltalán nem emlékeznek.

Forrás: Origo

A Szilas-patak mellett parkolt egy Mercedes, amelyről a rendőrök úgy gondolták, hogy a vállalkozóé lehetett, ezért a kocsiban is kerestek vérnyomokat. Úgy tudjuk, hogy találtak is benne.

A Bors a környéken élőket is megkérdezte, akik azt mondták, a tetthely közelében

„gyakran köttetnek furcsa üzletek”.

Arról is beszéltek, hogy a patak mentén nincsenek kamerák, és talán emiatt választotta a gyilkos ezt a környéket, ahol egyébként elég sok a hajléktalan. Az egyikük – aki alig pár tíz méterre, a patak másik oldalán lévő erdőben lakik – azt mondta a Borsnak, hogy úgy tudják, két kocsi állt meg a területen a gyilkosság hajnalában: egy fehér és egy kék.

De én már csak egyet láttam reggel. Azt mondták, az eset hajnalban történhetett, egy óra körül, de én semmit nem hallottam belőle, reggel láttam meg, hogy helyszínelnek. Sokkolt az eset– mondta a hajléktalan férfi.

Forrás: Origo

V. László és későbbi gyilkosa ezek szerint külön kocsival érkezhetett a parkolóba, majd átülhettek beszélgetni az áldozat kocsijába.

A gyilkos itt szurkálhatta össze Lászlót, aki ekkor még valószínűleg próbált elmenekülni: kipattant a kocsiból, néhány métert futott is, de a gyilkosa utolérte és hidegvérrel fejbe lőtte. A testét végigvonszolta a füves területen, majd a patakba görgette áldozatát.

Szerencse, hogy nem keltünk fel a lövésre. Ki tudja, talán minket is megtámadott volna ez az alak – tette hozzá a hajléktalan férfi.

A gyilkosa elmenekült a helyszínről, úgy tudni, a kerületben lakó férfit azóta sem találják. A rendőrség hajtóvadászatot indított ellene.