Nőket és gyerekeket vertek a szlovák szurkolók Miskolcon

2018.09.22. 17:14

Verekedés tört ki a DVTK Jegesmedvék-HKM Zvolen mérkőzésen pénteken. A szlovák szurkolók a szünet után rátámadtak a biztonsági őrökre, majd a családi szektorhoz is betörtek. Nőket, gyerekeket és időseket sem kíméltek. 

A zólyomi huligánok a második harmad utáni szünetről arcukat eltakarva, maszkban tértek vissza, és így rontottak neki a biztonsági őröknek – írja a Minap.hu. 

Benyomták a biztonságiakat a kordonnal, majd ütni kezdték őket. Azután leszedték a következő sor kordont is, és még több biztonsági embert toltak félre,

végül rárontottak a családi szektorra, ahol nőket, gyerekeket vertek, egy idős férfit pedig még a földön is rugdostak.

 

Több vendégszurkolót elfogtak és bevittek a miskolci rendőrkapitányságra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Janasóczki Attila elmondta, hogy vizsgálják a verekedés körülményeit, visszanézik a kamerafelvételeket, illetve kikérdezik az érintetteket.

Éjfél körül közleményt adott ki a dvtk.eu-n a diósgyőri klub, amelyben ez állt:

A mérkőzést megelőzően a két klub egyeztetett a Miskolcra érkező szurkolók számáról, és azok habitusáról. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított. Klubunk és a zólyomi Klub végtelenül sajnálja és elítéli az eseményeket, amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz. Klubunk mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne következhessenek be sem Miskolcon, sem pedig az idegenben lejátszott mérkőzéseken.A közleményben arra kérik a saját szurkolóikat, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre, mert nagy az esély rá, hogy a Zólyom melletti településen újabb durva verekedés törne ki.