Tombol az erőszak Londonban: újabb halálos áldozat egy lövöldözés után

2018.09.23. 11:00

Hiába állítja azt Sadiq Khan, London muszlim polgármestere, hogy az általa irányított mulitkulturális város biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon, a tények teljesen mást mutatnak: tegnap egy 19 éves tinédzser halt meg egy lövöldözés során. Nem ez volt az első ilyen eset: csak 2018-ban 108 halálos támadás történt Londonban. 

Egy tinédzser meghalt, miután lelőtték a kelet-londoni Walthamstow-ban – adta hírül a Sky News. A közeli Vallentin Roadra riasztották a rendőrséget, ahol a 19 éves fiatal férfit meglőtték. A barátai nem várták meg a mentőket, ők maguk rohantak vele a kórházba, a fiú életét azonban már nem lehetett megmenteni. Az áldozatot tegnap este kicsivel fél 12 után halottnak nyilvánították. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ám egyelőre nem tartóztattak le senkit, várják a szemtanúk jelentkezését. A helyiek szerint nem kizárt, hogy migránsbandák leszámolása áll az ügy hátterében.

A támadásra tegnap este 11 órakor a Vallentin Roadon került sorForrás: Sky News

A Sky News tudósításában kiemelte, hogy két másik ember, egy 17 éves fiú és egy 24 éves férfi is súlyosan megsérült az incidensben, bár a sérüléseik nem voltak életveszélyesek. 

Mindannyian megnyugodhatunk, London biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon

– ezt már Sadiq Khan, London polgármestere mondta, miután augusztus közepén egy szudáni migráns terrortámadást hajtott végre a városban. Nem szokatlan ez a fajta hozzáállás a muszlim politikustól, hiszen a 2016. szeptember 22-i New York-i robbantások után úgy látta, hogy

a terrortámadások a nagyvárosok életének természetes részei, amivel együtt kell élni.

A tények nem Khant támasztják alá: csak az idén ez már a 108. halálos támadás volt Londonban. Emlékezetes, szombaton egy 20 éves férfi vesztette éltét, péntek este pedig egy 17 éves fiút késeltek halálra egy buliban. A helyieknél kezd betelni a pohár: szeptember elején tiltakozók Khan lemondását követelték, mert szerintük irányítása alatt látványosan romlott a közbiztonság.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK