Brüsszel megnyitni, nem pedig lezárni akarja a határokat a migráció előtt

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Brüsszel megnyitni, nem pedig lezárni akarja a határokat a migráció előtt.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak arról beszélt, az Európai Unió azért akarja elvenni a határvédelmet a tagállamoktól, hogy még több bevándorlót engedjen be, és erre a törekvésre most már egyre több jel utal. Ezt erősíti meg az Európai Bizottság napokban közzétett javaslata is, amiben ismét az állandó áttelepítési programot és a szervezett migrációs útvonalak létrehozását sürgetik.

Ugyancsak a szervezett migráció megkönnyítését célozza az ENSZ migrációs csomagja,

ami ellen Magyarország már többször felemelte a hangját. És erről beszélt nemrégiben Angela Merkel is, amikor azt mondta, hogy az unió külső határain fekvő államoknak fel kell adniuk nemzeti szuverenitásuk egy részét, a határőrizet jogát és át kell adniuk azt a Frontexnek – tette hozzá Hidvéghi Balázs. Mindez szerinte azzal is együtt járna, hogy a szervezett migrációt lehetővé teszik.

A kommunikációs igazgató felidézte: Soros György már 2015-ben arról beszélt, szükség van a migránsok számára biztonságos útvonalak létrehozására és fenntartására. Mindez megerősíti azt, hogy azért akarják elvenni a határőrizet jogát a tagállamoktól, mert az Európai Unió nem megállítani, hanem elősegíteni, megszervezni és tartósan működtetni akarja a bevándorlást az európai kontinensre.

– mondta Hidvéghi Balázs.

A kommunikációs igazgatót kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy Észtország belügyminisztere a napokban méltatta a magyar migrációs politikát. Hidvéghi Balázs közölte:

Jövőre az EP-választás alkalmat ad arra, hogy az emberek világosan véleményt nyilváníthassanak a kérdésben. A Fidesz azon dolgozik, hogy az Európa határait megvédeni akaró erők kerüljenek többségbe az EP-ben.

A Fidesz szerint a munkaerőpiac gondjaira sem a bevándorlás a megoldás, ezért elutasítják et az uniós tervet.