Féltékenységből megverte és megkötözte élettársát egy konyári férfi

Vágólapra másolva!
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki szakításukat követően hazacsábította volt élettársát, majd megverte, és a házban megkötözve tartotta.
Vágólapra másolva!

A pár közel 3 évig élt élettársként Konyáron, de a kapcsolatuk folyamatosan romlott, mindennaposak voltak a veszekedések és a verekedés. Május 18-án az asszony véglegesen megszakította az élettársi kapcsolatot, és Budapestre, az ismerőséhez költözött. A férfi rendszeres telefonhívásaira és unszolására az asszony május 21-én visszatért párjához.

A kora délutáni órákban érkeztek meg Konyárra. Otthon a férfi kérdőre vonta az asszonyt, hogy az elmúlt napokban hol és kinél tartózkodott. Beszélgetés közben a férfi egyre dühösebb lett. Először néhányszor arcon vágta áldozatát. Az asszony elesett. A férfi nem hagyta abba. Az akkor már földön fekvő asszony

combjába, majd a gyomrába taposott, miközben többször megfenyegette, hogy megöli.

Amikor az asszony felült az ágyra, a férfi ököllel megütötte az orrát, aztán egy kalapácsot vett magához. Az asszony félelmében magára rántotta az ágyneműt, a férfi viszont nem hagyta abba. Többször megütötte. Mivel a férfi nem akarta, hogy az asszony elmenjen,

ragasztószalaggal szorosan összekötötte mindkét csuklóját és lábát, beragasztotta a száját,

és elment hazulról.

Az áldozatnak idővel sikerült a lábait kiszabadítania, aztán a táskájában lévő kulccsal kijutott a házból. Félelmében a közelben lakó testvéréhez ment.

Az asszony 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, de figyelemmel a bántalmazás módjára, eszközére és a sérült testtájékokra, „a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülés okozására irányult” – írta Origónak küldött közleményében Dr. Pocsai Edit, Hajdú-Bihar megyei főügyész.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő visszaeső férfi ellen

személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés kísérlete

miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban halmazati büntetésül börtönbüntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést kezdeményeztek, és azt akarják, hogy járásbíróság a támadáshoz használt kalapácsot is kobozza el.