Gyurcsány megbukott az utcán, az embereit ez az őrületbe kergeti

2018.09.25. 19:45

Hihetetlen performanszt adott elő a parlament hétfői ülésén Gréczy Zsolt, a Gyurcsány-párt képviselője, aki írók betiltását és 2006-os puccsot vizionált. A politikust Rétvári Bence, az Emmi államtitkára tette helyre. 

Gréczy Zsolt, a DK képviselője az azonnali kérdések órájában az állítólagos kultúrharcról próbálta faggatni az Emmi államtitkárát, Rétvári Bencét. A gyurcsányista képviselő nagyon belelendült a mondókájába, és olyanokat is sikerült kijelentenie, hogy ne jöjjön el az idő, amikor nem lehet majd szabadon írni, kiállítást rendezni, filmet készíteni.

Rétvári Bence minderre alaposan helyre tette Gréczyt, és közölte, a 2006-os őszi események és brutális rendőri fellépés fényében a képviselőnek nincs jogalapja cenzúra miatt aggódni, és diktátornak nevezni bárkit is.

Gréczy Zsolt DK-s parlamenti képviselő egy jó nagyot sivalkodott a parlamentben, majd pedig puccsot vizionáltForrás: MTI/Máthé Zoltán

Teljesen elgurult a gyógyszer

Gréczy minderre a 2006-os tüntetéseket puccskísérletnek nevezte a demokratikusan megválasztott kormány ellen. A DK-s politikus kijelentésének az abszurditását jól mutatja, hogy évek óta ezt a toposzt használja Gyurcsány azokra a hetekre, amikor a rendőrség mindenféle törvényi felhatalmazás nélkül tett jogtalanul előzetesbe embereket, ártatlan járókelőket vertek össze az utcán. Másrészt, ha puccskísérlet volt, akkor 2006-2010 között az MSZP-SZDSZ kormánynak, miért nem sikerült egyetlen puccsistát sem elítélnie? Gréczy végül egy Márai-idézetet olvasott fel. Rétvári Bence erre már csak annyit válaszolt, hogy örül, hogy Gréczy Márait idéz az Országgyűlésben.