Késsel támadt turistákra egy budapesti férfi

2018.09.25. 10:14

Két amerikai turistát késelt meg a pénzükért. Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölési kísérlet a vád a fiatal férfival szemben.

Egy 26 éves budapesti férfi 2016. szeptember 22-én hajnalban a VI. kerületi Mozsár utcában odalépett két amerikai férfihoz, akik éppen egy szórakozóhelyről tartottak a szállodájuk felé, részegen.

A férfi megállította a két külföldit. Kábítószert ajánlott nekik úgy, hogy valójában nem volt nála tiltott szer. A célja az volt, hogy kifossza őket. Az egyik férfi elő is vett a zsebéből körülbelül 50 dollárt, amit a férfi egy hirtelen mozdulattal kikapott a kezéből, majd futásnak eredt.

A két amerikai vissza akarta szerezni a pénzt, ezért a férfi után eredtek. Utol is érték. Megragadták a kabátját, és követelték tőle, hogy adja vissza a pénzt.

A tolvaj kést rántott, és mindkét amerikaira rátámadt, többször is.

A fejükön, a nyakukon és a mellkasukon is megszúrta őket.

A budapesti férfi elmenekült a tetthelyről.

Az áldozatok eljutottak a szállásra, ahol a szálloda recepciósának segítségével mentőt hívtak.

A bántalmazás – a szúrások erejét, valamint a támadott testtájékokat is figyelembe véve – mindkét sértett esetében reális eséllyel okozhatott volna életveszélyes, vagy halálos kimenetelű sérülést, annak elmaradása a véletlennek volt köszönhető– olvasható Dr. Fürcht Pál fővárosi főügyészhelyettes Origónak küldött közleményében.

A rendőrök Csobánkán fogták el a férfit. 

A Fővárosi Főügyészség a visszaeső férfit nyereségvágyból, több emberen elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolja. Ha bűnösnek találja a bíróság, akár 25 évig is börtönben maradhat.