Fegyvert találtak a badacsonyi gyilkosság helyszínén

Vágólapra másolva!
Szeptember elején, Badacsonyban meggyilkoltak egy fiatal borászt, H. Csabát. Az Origo úgy tudja, a rendőrség egy fegyvert talált a gyilkosság helyszínének közelében. Több kérdésre is választ várnak a fegyverszakértőtől. 
Vágólapra másolva!

S. Norbertet és V. Jánost azzal gyanúsítják, hogy

agyonverték H. Csabát egy badacsonyi parkolóban szeptember elején.

Információink szerint a nyomozás során a tetthelyen találtak egy fegyvert, amit elküldtek a fegyverszakértőnek. Ő most azt vizsgálja, használták-e ezt, és van-e rajta valami módosítás, például átalakították-e. A tárgyról eddig csak azok a biztonsági őrök beszéltek, akik feltartóztatták a támadókat addig, amíg a rendőrök megérkeztek.

Ők azt mondták, az egyik férfi lőni akart vele.

Az Origo úgy tudja, hogy

a gyilkossággal gyanúsított férfiak közül csak az egyiknek volt fegyvertartási engedélye, mivel korábban fegyveres őrként dolgozott.

A pisztoly pedig abból az autóból kerülhetett elő, ami S. Norberté volt, aki nem sokkal a gyilkosság előtt vette azt. A férfi részeg lehetett, amikor volánhoz ült.

Ahogyan korábban megírtuk, H. Csaba a badacsonyi szüreti fesztiválról indult volna haza, és a barátaival éppen a parkolóban várakozott, amikor a támadók autója - a behajtani tilos tábla ellenére - be akart hajtani az utcába.

Ezt H. Csaba és a barátai nem engedték, mire az autósok kiszálltak a kocsiból, és a barátnője szeme láttára halálra verték a borászt.