Bokorból támadt áldozataira a zalaegerszegi szatír

2018.09.26. 09:32

A férfi többször is a nyílt utcán maszturbált Zalaegerszegen és más városokban. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit, valamint pszichiátriai kezelésre kötelezte.

A férfi tavaly júniusban Zalaegerszegen, augusztusban Keszthelyen, novemberben pedig Hévízen zaklatott járókelőket. Zalaegerszegen egy biciklis nőnek mutogatta a nemi szervét, Keszthelyen egy stoptáblánál várakozó autó női utasát zaklatta, Hévízen pedig egy bokorból előugorva maszturbált a járókelők előtt.

A férfi a májusi tárgyalásán tagadta a történteket, de a tanúvallomások és a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy ő a szatír.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

A bíróság három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a férfit, valamint pártfogó felügyeletet is elrendelt, hogy az elkövető folyamatos ellenőrzésével és támogatásával csökkentse a bűnismétlés veszélyét. Arra is kötelezték a férfit, hogy rendszeresen menjen el pszichiátriai kezelésre, és az ezt bizonyító dokumentumokat adja oda a pártfogójának.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a védője enyhítés miatt fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegei Törvényszékre. A másodfokú eljárásban kedden a törvényszék büntető tanácsa teljeskörűen helyben hagyta az elsőfokon született döntést, így az jogerőssé vált.