A Fidesz-KDNP XV. kerületi polgármesterjelöltje szerint a városrész rászorul a kormány támogatására, ezért olyan vezetőre van szüksége, aki közvetlen és barátságos kapcsolatot ápol a kabinettel.

László Tamás a kerületben tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, 2010 és 2014 közötti polgármestersége idején hatszor annyi fejlesztés történt a kerületben, mint az azt megelőző három ciklusban, amikor balliberális vezetés irányította a kerületet.

2014 és 2018 között pedig – amikor országgyűlési képviselője volt a kerületnek – a közreműködésének köszönhetően több mint 3,3 milliárd forint támogatást kapott a városrész – tette hozzá.

László Tamás, a Fidesz-KDNP XV. kerületi polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart a kerület fejlesztéséről az újpalotai piacnál 2018. szeptember 27-énForrás: MTI/Bruzák Noémi

Kijelentette, hogy a balliberális vezetés barátságtalanul viselkedik a kormánnyal, nem tud és nem is akar együttműködni vele.Kifejtette: hangulatkeltés folyik a kormány ellen, Németh Angéla – aki a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RATE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként induló, jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester – azt hangoztatja, hogy a kormány elveszi a fejlesztési forrásokat.

Ez természetesen nem igaz, csak a fel nem használt forrásokat az Államkincstárnál kell elhelyezni, és onnan hívható le a megmaradt összeg – jegyezte meg.

További példaként említette, hogy a balliberális városvezetés meghiúsította az újpalotai közösségi ház kialakítását, amelynek költségét a kormány teljes mértékben vállalta volna, a volt orosz kórház teljes területét pedig szerették volna egy kétes hírű befektetési társaságnak „elpasszolni”, ez azonban szerencsére nem sikerült.

László Tamás szólt arról, hogy már felvette a kapcsolatot a Miniszterelnökség Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkárságával, Fürjes Balázs pedig két témában – a lakótelepek megújítása és a kisebb terek közösségi tervezése terén – is számít a közreműködésére.A lakótelepekért végzett több mint tízéves munkáját nemrég azzal ismerték el, hogy a lakótelepek megújításáért felelős miniszteri megbízottá nevezték ki– számolt be róla.

Elmondta: az ő érdeme is, hogy a rezsicsökkentésbe bevonták a távfűtést, valamint részt vett a lakótelepek megújításáról szóló vitaanyag készítésében, aminek egyik eredménye, hogy az Otthon melege programban ezentúl a 60 lakásosnál nagyobb társasházak is pályázhatnak majd.

Ezen felül elérte a kulturális államtitkárságnál, hogy a kerületi nagycsaládosoknak 1500 darab színházjegyet osszanak szét – fűzte hozzá a polgármesterjelölt.