Hétvégén időközi önkormányzati képviselőválasztást tartanak Kőbányán. A baloldali jelöltről, Kovács Róbertről kiderült, hogy korábban bántalmazott egy gyereket, sérülést okozott annak kezén. Az MSZP szerint ő a legalkalmasabb jelölt.

Szeptember 30-án időközi választást tartanak Kőbányán. A baloldali ellenzéket kevés dolog minősíti jobban, mint közös jelöltjük: Kovács Róbert.

A Momentum jelölje ugyanis korábban bántalmazott egy 13 éves gyereket, nem is akárhogy. A Magyar Idők információi szerint ugyanis egy hegyes bottal okozott neki sérülést.

Németh Béláné, a sértett édesanyja elmondta a Magyar Időknek, hogy fia és egy barátja a házuk előtti játszótéren dobáltak célba, amikor Kovács, arra hivatkozva, hogy a gyerekek káromkodtak, elkezdte üldözni a fiúkat – írja a lap.

Ekkor egyiküket utolérte, megütötte a bottal, majd a másik tinédzser után dobta a hegyes botot.
Az belefúródott a gyerek kezébe, és egy több centis darab bele is tört.Az ügyben feljelentés is történt, ám a gyerekbántalmazó Kovács egyszer sem jelent meg a bíróságon.

A baloldal nem határolódik el, sőt támogatják

Burány Sándor, az MSZP politikusa szerint Kovács a legalkalmasabb és messze a legaktívabb jelölt, ha Kőbánya problémáinak megoldásáról van szó.

Burány Sándor MSZP-s képviselő szerint a gyermekbántalmazó Kovács a legjobb jelöltForrás: MTI/Kovács Tamás

Patay-Papp Judit Vivien, a Gyurcsány-párt kőbányai önkormányzati képviselője külföldi pihenésére hivatkozva tagadta meg a válaszadást a vasárnapi időközivel és Kovács támogatásával kapcsolatban.

Bár Tóth Balázs, az LMP képviselője a kerületben szintén szabadságát tölti, annyit elmondott, hogy a pártján belül nem találtak alkalmas jelöltet, s azt sem tartja elképzelhetőnek, hogy más szervezettel közösen indítsanak valakit.

A választás a Momentum és a Fidesz jelöltje, Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor között fog eldőlni.