Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője szerint az európai parlamenti választási kampányhoz kapcsolódóan próbálják támadni, lejáratni a bevándorlásellenes oldalt - köztük a magyar kormányt - a bevándorláspárti erők.

Az elemzőt az M1 csatorna csütörtök reggeli műsorában a portálunkon megjelent cikk kapcsán kérdezték.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az Átlátszó Soros György támogatásával működő portál, amely valójában nem ügyek miatt ír cikkeket, hanem az EP-kampány részeként. Az elemző azt mondta: a jövő évi EP-választásnak nagy a tétje, akkor dől el, hogyan fog kinézni a 2019 és 2024 közötti uniós bevándorláspolitika.

Úgy véli, többek között a Sargentini-jelentés szavazásakor is kiderült, sokan vannak az EP-ben a bevándorláspártiak, akik ellenfélnek tekintik Orbán Viktor magyar miniszterelnököt és a többi bevándorlásellenes politikust.

Migránsok Boszniában - IllusztrációForrás: AFP/Elvis Barukcic

Az elemző szerint a magyar kormányt célzó botránykeltési kísérletek a bevándorláspárti erők támadási, lejáratási kísérletei. Az EP-kampányban várhatóan nagy figyelem helyeződik majd Magyarországra - tette hozzá.

Emellett azzal is próbálkoznak, hogy eltereljék a figyelmet a bevándorlásról. Ilyen ügy az óraátállítás - mondta Mráz Ágoston Sámuel. A közös európai hadsereg felállításának ügye pedig azt a célt szolgálja, hogy bevándorlásellenesnek tüntessék fel magukat a valójában bevándorláspárti erők - közölte.