Kabaréba fulladt az LMP: Szél Bernadett még azt se tudja, van-e eljárás ellene

Szél Bernadett
Vágólapra másolva!
Tegnap még úgy volt, hogy igen, ma már úgy, hogy nem. Hol volt, hol nem volt egy etikai: az LMP úgy tologatja a fegyelmiket, mint Lionel Messi a focilabdát. 
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap estefele a saját ügyeiben látványosan tájékozott Szél Bernadett, az LMP korábbi miniszterelnök-jelöltje és társelnöke arról tájékoztatta a riadómédia egyes szereplőit, hogy

bizony, újabb belső fegyelmi eljárásnak néz elébe.

Mint kiderült, az indok az volt, hogy több alkalommal is nyíltan szembement a párt hivatalos álláspontjával. Készségesen azt is elárulta a feltűnően jól tájékozott érdeklődőknek, hogy az eljárást a párttisztségek viselésétől öt évre eltiltott, korábbi országos titkár, Sallai Róbert Benedek kezdeményezte ellene. A hír azért volt roppant kellemetlen az LMP-nek, mert júniusban már egyszer elmeszelték a zöldek extárselnökét, és nem igazán illik ezt a műveletet záros határidőn belül megismételni. Értelemszerűen a történtek nem vetettek túl jó fényt a pártra. Csak hát időközben kiderült, Szél közel sem olyan jól tájékozott a saját ügyeiben, mint az elvárható lenne, ugyanis

a bejelentése után pár órával kiderült, mégsem indítanak ellene fegyelmi eljárást.

„Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem indul fegyelmi eljárás Szél Bernadett ellen” – írta „LMP-s forrásokra” hivatkozva az erősen balliberális 24. A portál úgy tudja, hogy Sallai elsőfokon a fegyelmi testülethez adta be indítványát, akik továbbküldték az etikai bizottságnak. Mivel a párt belső szabályai szerint az etikai bizottság másodfokon nem járhat el az ügyben, így visszadobta azt a fegyelmi testületnek. Akik megalapozottság hiányában elutasították a beadványt, így ugyanezekkel a pontokkal nem lehet új beadványt benyújtani.

A történtek kapcsán két kérdés merül fel:

  • Valóban ott hagyja-e Juhász Péter, ex-Együtt-elnökkel együtt mutatkozó Szél az LMP-t? Mikor még úgy volt, hogy ismét jelenése lesz a párt büntető testülete előtt, újságírói kérdésre elmondta, arra a kérdésre, hogy kilép-e az LMP-ből, egyelőre nem kíván válaszolni.
  • A baloldali orgánumoknak honnan voltak azok a torz információi, amelyek alapján az láttatták, hogy Szél ellen újabb szankció van kilátásba helyezve? Kinek állt ez az érdekében? Lehet, hogy Szél Bernadett már csak az ürügyet keresi, hogy lelépjen?

Ez utóbbit az idő vagy az LMP etikai bizottsága eldönti.