Rettenetesen kikészült, sőt el is sírta magát Kardos Lajos, a meggyilkolt soroksári futónő özvegye tegnapi kihallgatásán jogi képviselőjének elmondása szerint - tudta meg a Bors. A férfinak fényképeket kellett nézegetnie, ettől lett rosszul. 

Másfél órát töltött a nyomozókkal tegnap a meggyilkolt soroksári futónő özvegye, akit nem először hallgatnak ki az ORFK István utcai épületében felesége 5 évvel ezelőtti halála óta. Az asszony kocogni indult, amikor

valaki megtámadta, és brutális módon végzett vele.

A gyanúsított zaklatta fel

Jogi képviselője azt mondta, legutóbbi

kihallgatása alatt a férfi rettenetesen kikészült, sőt el is sírta magát.

Állítólag az zaklatta fel a férfit, hogy fényképeket kellett nézegetnie R. Szilveszterről, akit felesége meggyilkolásával gyanúsítanak. 

Összesen négy fotót mutattak a gyanúsítottról. Az első egy fiatalkori fekete-fehér kép, amely 1995 decemberében készült. Aztán egy 2012-est. Ezen még nem volt szakálla. Utána két 2018-as képet. A frissebbeken sem, és a régieken sem ismerte fel semmilyen módon. Arról is kérdezték, hogy milyen barátai voltak Krisztinának. Nekik beszélhetett-e az elkövetőről, vagy a támadást megelőző napokról

- mondta a Borsnak dr. Parti Ágnes, Kardos Lajos jogi képviselője.

Öt éve gyilkolták meg Gyurik KrisztinátForrás: Bors/Fejér Bálint

Azt kérdezgették, ismeri-e R. Szilvesztert

A férfi a gyilkosság napjától készségesen együttműködik a rendőrökkel, és a Bors szerint "hatalmas megkönnyebbülést érzett, amikor kizárták őt azok köréből, akiknek közük lehet a gyilkossághoz."

Tulajdonképpen egyetlen kérdést jártunk körül, a nyomozók arról érdeklődtek, hogy ismertem-e a gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert, vagy a feleségem ismerhette-e ezt a férfit - mondta a Borsnak a meghallgatás után a soroksári futónő férje, Kardos Lajos.

Elkapták a gyanúsítottatFotó: Polyák Attila - Origo

Akárcsak korábban Krisztina szülei, én is mindkét kérdésre nemleges választ tudtam adni. A sajtóból én is értesültem róla, hogy az elmúlt éveket börtönben töltő férfi letétjében megtalálhatták Krisztina telefonját, és hogy R. Szilveszter állítólag egy cetlire felírta a feleségem nevét és meggyilkolásának dátumát. Erről azonban semmit sem árultak el nekem a nyomozók- tette hozzá.

A férfi azt is hozzátette, hogy a médiából értesül a nyomozás részleteiről, mert vele semmit sem osztanak meg a nyomozók.