A fegyverszakértő szerint Győrkös István gyilkolt Bőnyben

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak a bőnyi rendőrgyilkosság területén
az elkövető háza
Vágólapra másolva!
A rendőrség 2016-ban akart házkutatást tartani Győrkös István házában, de lövöldözés alakult ki. Pálvölgyi Pétert fejbe lőtték, és a helyszínen meghalt. Az igazságügyi fegyverszakértő szerint biztosan nem a rendőrök fegyveréből lőtték ki azt a golyót, ami megölte a nyomozót. Győrkös István továbbra is tagadja, hogy ő gyilkolta meg a rendőrt – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István a szombathelyi tárgyalása elején jelezte, hogy vallomást akar tenni.

Ismét bizonygatta, hogy nem ő gyilkolta meg a nyomozót, valamint elmondása szerint, miután megsérült a lövöldözésben, már nem emlékszik tisztán a történtekre

– írja a Bors.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az orvosszakértőt hallgatták meg először a bíróságon, aki hosszan sorolta a meggyilkolt Pálvölgyi Péter nyomozó sérüléseit.

A férfi a fejét ért lövéstől felgyülemlett vértől gyakorlatilag megfulladt, de ha ez nem történt volna meg, akkor az agyroncsolódásba halt volna bele.

A fegyverszakértő véleménye perdöntő lehet az ügyben, hiszen felmerültek olyan feltételezések, hogy a nyomozót a saját kollégája találta el véletlenül. Ezt a fegyverszakértő megcáfolta.

A gyilkos golyót nem lőhették ki a bejárati ajtó felől, ahol a rendőrök álltak, hanem az ebédlő irányából érkezett, ahonnan Győrkös István lőtt a rendőrökre.

A szakértő véleménye nagy vitát okozott a tárgyalóteremben, Győrkös István és ügyvédje sem voltak hajlandóak elfogadni a szakvéleményt. A gyilkossággal vádolt férfi többször is felszólalt.

– mondta a fegyverszakértőnek.

A meggyilkolt nyomozó családja nem ment el a tárgyalásra, ügyvédjük a lapnak elmondta, hogy csak tőle értesülnek az ügy állásáról.

– mondta lapnak dr. Zamecsnik Péter ügyvéd.

Ahogy azt korábban megírtuk, Gy. István bőnyi házában fegyverek után akartak kutatni a rendőrök, de a 78 éves férfi egy géppisztollyal rájuk lőtt. Pálvölgyi Péter nyomozót fejbe lőtte, aki ott helyben, azonnal meghalt.