Ellenzéki világszám: a luxuskoldus és a skizofrén macska együtt kéreget

Juhász Péter ismét tarhált
Vágólapra másolva!
A válasz természetesen igen lett: így tehát az athéni migránsokat kisegítő, macskanyelven beszélő politikus és a pártját taccsra vágó expártvezér együtt fog tarhálni az 1956-os forradalom évfordulóján. Itt az újabb magyar ellenzéki világszám!
Vágólapra másolva!

Ahogy megírtuk, pár hónapos háttérbevonulás és pártjának, az Együttnek a taccsra vágása után szombaton végre-valahára előkerült Juhász Péter. A politikus-aktivista ismételten rendkívül fontos mondanivalóval állt elő:

egy tüntetésnek álcázott nagyszabású kéregetést hirdetett meg.

Egykori párttársával, Baranyi Krisztinával közösen jelentették be, hogy ismét komoly koldulásba kezdenek, egész pontosan így hangzott utóbbi szájából a dolog:

Ahhoz, hogy egy ilyen akció igazán sikeres legyen, és a polgárok pénztárcáit megdézsmálja, kellenek politikai értelemben vett sztárok is, akik kellőképpen népszerűek a célközönség körében, és hívó szavaira emberek százai, ezrei dobálják be a húszezreseket Juhász hírhedt fehér dobozába. Semmi kétség nem fér hozzá, Hommonay Gergely éppen ilyen személy:

  • látványosan népszerű az aktív, tüntetésre járó demokraták körében,
  • a stílusa megfelelőképpen kifinomult, és
  • több nyelven is tud (nőstény macskaként is meg tud szólalni, és néha emberi hangot is megüt).

Nem meglepő tehát, hogy éppen Hommonay telefonja csörrent meg, valami ilyesmi párbeszéd zajlódhatott le a vonal másik végén lévő Juhász Péterrel:

  • Juhász Péter: Szia Gergő! Biztos hallottál róla, hogy október 23-ára szervezünk egy nagyszabású tüntetést. Persze, kicsit megcsapoljuk a megjelenteket.
  • Hommonay Gergely: Hogy érted azt, hogy megcsapoljátok őket?
  • Juhász Péter: Hahaha. Ismersz jól, hát nyilván kéregetünk egy kicsit tőlük, mert tudod...
  • Hommonay Gergely: Milyen ügyből kifolyólag?
  • Juhász Péter: Ha jól emlékszem, valami médiaügyek, de tudod, volt már rá alk...
  • Hommonay Gergely: Jól hangzik, természetesen ott leszek. De bocsi, most meg kell etetnem a macskámat. Majd beszélünk még. Hello!

Facebook-bejegyzés formájában így nézett ki a kéregetésre való invitálás:

Hommonaynak mindezek után még volt ereje hozzátenni, hogy két hete Athénban a görög parlament épületével szemben migránsokat segített.

Ennél vonzóbb páros egész egyszerűen nem létezik arra, hogy magyar emberek tömegeinek megnyíljon a pénztárcája.