Meghozta az elsőfokú ítéletet a gyulai bíróság a szegedi VIP-parkolóbotrány ügyében. Botka László alpolgármestere felfüggesztett börtönt kapott. 

A szegedi parkolóbotrány ügyében meghozta az elsőfokú ítéletet a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet nem jogerős - írta a Délmagyar.hu.

Mózes Ervin címzetes főjegyzőt felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés miatt 8 hónap börtönbüntetésre 1 évre felfüggesztve,Botka László alpolgármesterét, Solymos Lászlót ugyanezért 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, ugyancsak 1 évre felfüggesztve. Botka László kabinetfőnöke, Kalmár Gábor tíz hónap börtönt kapott első fokon, szintén egy évre felfüggesztve.

Botka László alpolgármestere és kabinetfőnöke is felfüggesztett börtönt kapott első fokonForrás: MTI/Mohai Balázs

Az első- és másodrendű vádlottak tíz, illetve nyolc hónap börtönbüntetést kaptak első fokon, egy évre felfüggesztve. A parkolási üzletág volt vezetője tíz hónapot kapott ugyanezért, szintén egy évre felfüggesztve.

Az ügy vádlottjai az ügyészség szerint több mint 40 millió forint kárt okoztak azzal, hogy 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak, amelyek odaítéléséről vezetői értekezleteken döntöttek. Az első- és másodrendű vádlottak az SZKT volt vezetői, a harmadrendű a parkolási üzletágat vezette, az ügyészség őket társtettesként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja. A negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlottak, azaz Mózes Ervin címzetes főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök pedig felbujtóként szerepel az ügyben.