Mi lesz így a miniszterelnökséggel, ha Fóton időzik a képviselő asszony?

Szél Bernadett
Vágólapra másolva!
Tette fel az amúgy jogos kérdést egy kommentelő az LMP-ből kilépő Szél Bernadettnek, miután a világ legérdektelenebb bejegyzésével jelentkezett be Facebook-oldalán. Szél Bernadett nem hagyta annyiban a dolgot.
Vágólapra másolva!

Tegnap Facebook-oldalán vetett véget LMP-s pályafutásának Szél Bernadett, kora délutáni bejegyzésében bejelentette, otthagyja a zöldeket, nem bírta ki azonban, hogy ne szúrjon oda volt pártjának. Az ügy nagy port kavart a párt berkein belül, és a poszt alatt nyilvánosnan egymásnak estek a szervezet vezetői politikusai. Szél tegnap este az ATV-ben folytatta harcát a jelenlegi pártvezetéssel szemben, az adás során többször is élesen bírálta Keresztes László Lórántékat.

Szél Bernadett vitába keveredett egy kommentelővel

Hogy Szél a feszült helyzetből kikecmeregjen, ezért figyelemelterelés céljából a kilépése utáni első posztjában egy teljesen más, és sokkal fontosabb témát dobott be: a fóti speciális gyermekotthon ügyét. A politikus élő adásban jelentkezett be Fórtól, közben szállingóztak a hozzászólások, amikor egyszer csak az egyik kekeckedő polgár a következő kérdést tette fel Szélnek:

Mi lesz így a miniszterelnökséggel, ha Fóton időzik a képviselőasszony?

A megdöbbentő, de némileg jogos kérdés láttán azt gondolná az ember, hogy válasz nélkül fog maradni az enyhén provokatív volta miatt. Az ex-LMP-s politikus azonban beleállt, és egy pillanatra sem válaszolva a kérdésre, kapásból hárította a felelősséget:

A nyugtalan hozzászóló kíváncsiságát azonban nem elégítette ki a válasz, ezért újabb kekeckedésbe kezdett, utalva arra, Szél nem mindent tartott be, amit ígért.

Persze, persze, csak mi lesz így az országgal, hisz' a képviselőasszony, azt ígérte „most mi jövünk", ehelyett meg most mi megyünk.

Szél Bernadett egészen április 8-áig az LMP miniszterelnök-jelöltje volt, és a „Most mi jövünk" szlogennel kampányolt. A zöldek valamivel több, mint 7 százalékot értek el a választáson, amivel jócskán elmaradtak a remélt eredménytől.