Ujhelyi István bekéredzkedett a parlamentbe, hogy Sargentinit képviselhesse

2018.10.02. 14:00

Csak kiharcolta magának a szocialista politikus, hogy a magyar Országgyűlésben képviselhesse a brüsszeli politika elitet. Ujhelyi egyre jobban elborul, és egyre meredekebb dolgokat művel. Íme a modernkori szocialista-jellemfejlődés!

Miután Ujhelyi István kellőképpen erőszakos volt, tartott egy sajtótájékoztatót az ügyben, követelőzött közösségi oldalán, kiharcolta magának, hogy szerdán felszólalhasson a magyar parlamentben a Soros-Sargentini-jelentés vitáján. Ugyanis Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában tegnap jelezte az ez irányú kérést, az Országgyűlés pedig megszavazta a napirend-módosítást. Így az EP-képviselők is vitázhatnak majd a holnapi ülésen.

Ez pedig nem jelent mást, minthogy Judith Sargentini, holland jelentéstevő szelleme, gondolatai is jelen lesznek a magyar törvényhozás szerdai munkája során. A magyar nyelvű megbízott előadó pedig ki más lenne, mint Ujhelyi István.

Nem kell tapasztalt jósnak lenni ahhoz, hogy a szocialista politikus a következő újító jellegű gondolatait fogja elmondani beszédében:

  • Magyarországon jelenleg minden rossz: a demokrácia helyzete, a bíróságok helyzete, a sajtószabadság helyzete, a kisebbségek helyzete, az ellenzéki pártok helyzete (ezt nem biztos!), az orvosok helyzete, a tanárok helyzete, a bölcsődések helyzete, mert diktatúrában kell felnőniük, az óvodások helyzete, mert ők már észlelik, hogy diktatúrában nőnek fel, a felsőoktatás helyzete,
  • ezért Magyarország jelenleg egy nagyon-nagyon rossz hely,
  • viszont Judith Sargentininek mindenben igaza van a jelentésében, a magyar kormánynak meg semmiben sincs.

Viszont, amiről egész biztosan nem fog szót ejteni az MSZP európai parlamenti képviselője, hogy miután a magyar szavazók eltanácsolták őket a kormányzástól

  • az ország gazdasági mutatói folyamatosan javulnak,
  • az ország gazdasága stabil növekedési pályára állt,
  • az átlagfizetések jelentősen nőttek,
  • a főváros soha nem látott ütemben fejlődik,
  • a sajtóviszonyok kiegyenlítődtek a baloldal és a jobboldal között, ami egy demokratikus ország sajátja.

Aki nem hisz nekem, az nyugodtan tekintse meg a holnapi Ujhelyi felszólalást, csak aztán ne jöjjenek azzal, hogy nem szóltam előre. Amúgy többször beszámoltunk róla, Ujhelyi alaposan belelendült a hazaárulásba, gyakorlatilag egy hónapja rendületlenül és mesterszinten űzi a műfajt. Vasárnapi sajtótájékoztatóján olyan harcias volt, hogy új keretek közé emelte a fogalmat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK