Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti imareggelikről, de szóba került a hajléktalanok ügye is.

Bajkai István elmondta, hogy a Törvényalkotási Bizottság, ahol alelnökként dolgozik, nemrégiben tartotta meg az őszi menetrend első ülését, itt már most foglalkoztak mindenféle jogi kérdésekkel. A másik bizottság is, az Igazságügyi, ahol jelen van a képviselő, megtartotta az első ülését, a politikus hozzátette, a törvényalkotásban, az előkészítő munkákban még intenzívebb szakasz következik, azaz karácsonyig megállás nélkül fognak dolgozni.

Bajkai István szerint az október 1-től életbe lépett jogszabály, amelyik megtiltja az életvitelszerűen zajló utcán élést, rendben van, a fővárosban, a kerületekben megfelelő ellátóhálózat áll rendelkezésre a hajléktalanoknak. A különböző intézmények vezetői jelezték már, hogy van elég hely. Mint megjegyezte, bármennyire is sajnálatos a hajléktalanlét, de mégis arra kell kényszeríteni ezeket az embereket, hogy emberhez méltó körülmények között töltsék el az éjszakákat, a nappalokat, ez egyfajta tudati változást is igényel a részükről.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.