Így változik majd a budapesti közlekedés Erdogan látogatása alatt

Vágólapra másolva!
Nem lesz egyszerű közlekedni Budapesten jövő hét elején, Recep Tayyip Erdogan török elnök október 8-9-i budapesti látogatása miatt ugyanis több útvonalon kell időszakos korlátozásra és forgalomterelésre számítani.
Vágólapra másolva!

Áder János meghívására kétnapos látogatásra Magyarországra érkezik Recep Tayyip Erdogan török államfő hétfőn. Útjára elkíséri felesége, Emine Erdogan is. A köztársasági elnök hétfő délután fogadja a Szent György téren Recep Tayyip Erdogant, aki még aznap találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Kedden délelőtt rendezik Budapesten – a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében – a Magyarország-Törökország Üzleti Fórumot, amelynek nyitóbeszédét Recep Tayyip Erdogan mondja el. Az eseményen több mint százötven magyar és török vállalkozás folytat majd kétoldalú üzleti tárgyalásokat.

A korlátozások egy része már október 7-én életbe lép, és érinti az I., a II., az V., a VI., a X., a XIII., a XIV., a XV., a XVI. és a XVII. kerületeket.

A Police.hu honlapon található tájékoztatás szerint

október 8-án 6 órától október 9-én 18 óráig lezárják a Széchenyi teret, valamint a Lánchidat.

Több helyen tilos lesz megállni már október 7-én 8 órától, október 8-án és 9-én pedig időszakosan és szakaszosan lezárják majd többek között az M3-as bevezető szakaszát, a Hősök terét, az Andrássy utat, a Margit körutat, a Nyugati teret és a Bajcsy-Zsilinszky utat.

A korlátozások részletes listáját a Police.hu oldalon lehet megtalálni.