Tovább szakadhat a Jobbik: kizárhatják Volner Jánost is a pártból

parlament, plenáris ülés, országgyűlés,  Volner János, a Jobbik képviselője
Vágólapra másolva!
Az egykor radikális, de mára egyre inkább balliberálissá váló Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja rendkívüli frakcióülést hívott össze, amelyen sajtóértesülések alapján kizárhatják Volner Jánost a képviselőcsoportból. Valószínűleg azért szabadulnának meg a párt alelnökétől, mert az többször is tudatta, hogy nem akar összefogni a balliberális kispártokkal. Volner a közmédiának nyilatkozva kijelentette, hogy átvenné a Jobbik vezetését, erre viszont szinte semmilyen reális esélye sincs. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, nyilvánosságra került Volner János, Jobbik alelnökének a levele, amit a választókerületi elnököknek és más pártkatonáknak küldött.

Ebben a politikus lerántja a leplet a Jobbik vezetésének valódi arcáról.

Volner János Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az is kiderül a levélből, hogy

Volner ezért a Jobbik csütörtöki elnökségi ülésén kezdeményezte az elnökség feloszlatását és egy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását, de ebben egyedül maradt, mivel a vezetőség többi tagja hallani sem akart a dologról.

A politikus a köztévének nyilatkozva kifejtette: a párt elitje által erőltetett Jobbik-LMP fúziót sem támogatja, mivel meggyőződése szerinte a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP felé.

Arról persze nem beszélt, hogy a Jobbik már nagyjából három éve nincs a nemzeti oldalon,

mert a magyar nemzet számára létfontosságú törvénymódosításokat a migrációs válság kapcsán nem támogatta, így lényegében a legfőbb kérdésekben beállt a balliberális tábor mögé.

"Láthatóan Sneider Tamás pártelnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető nagyon eltökéltek ennek a szövetségnek a létrehozásában, én pedig ugyanúgy, ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni" - fűzte hozzá Volner János.

Véleménye alapján

Vona Gábor bukott pártelnök tervei szerint alakulnak a dolgok a Jobbikban Forrás: Facebook

Volner közölte:

nem gondolkodik abban, hogy kilép a Jobbikból, ellenkezőleg, az általa ismét kezdeményezett rendkívüli tisztújító kongresszuson átvenné a párt vezetését;

demokratikus, tiszta versenyben megméretteti magát a párt elnökségéért.

"Természetesen vállalom ezt, hiszen a Jobbikot meg kell menteni, nem szabad a liberálisokkal, baloldaliakkal közösködni, nem őket kell segíteni, hanem a magyar embereket" - jelentette ki.

Megjegyezte: bár Sneider Tamás pártelnök még nem vette napirendre ezt a kérdést, reméli, hogy a következő elnökségi ülésen ez megtörténik.

Addig is elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust.

A realitásokat figyelembe véve

Volnernek szinte semmi esélye sincs a párt vezetésének az átvételére,

és nagy valószínűséggel Sneider sem fogja a témát napirendre tűzni, ha már egyszer elutasította az alelnök tervét.

Volner János továbbá közölte, hogy

Szerinte a frakcióban túlnyomórészt azok az emberek kaptak szerepet az elmúlt időszakban, akiket a vezetés igyekezett lekötelezni, ezért meggyőződése, hogy a képviselőcsoportban többségben vannak azok, akik az LMP-vel való összefogást elképzelhetőnek tartják.

Volner János ugyanakkor az LMP-t "oszlófélben lévő hullának" nevezte, és hangsúlyozta: nem gondolja, hogy egy nemzeti pártnak a liberálisokkal bármilyen szinten közösködnie kellene.

- ismételte meg a levelében írtakat.