Soros György pénzéből cenzúrázzák a bevándorlásellenes véleményeket

2018.10.07. 18:37

Hollik István felháborítónak tartja, hogy a Facebook cenzorai politikai szerepet vállalnak, és nem engednek közzétenni egy képet. A Soros György által támogatott cég valószínűleg nem utoljára tett ilyet, sőt, az EP-választások ideje alatt még keményebb cenzúrázásra készülnek Soros zsoldosai.

Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője a 888.hu szerkesztőségében tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

Hollik István itt arról beszélt, hogy szerinte felháborító, hogy a Facebook bevándorlásellenes tartalmakat töröltet, és ezzel nyíltan politikai szerepet vállal.

Fel kell hívni erre a jelenségre a figyelmet, hogy a Facebook nem először és minden valószínűség szerint nem is utoljára nyíltan politikai szerepet vállal.

Mindezt úgy teszi, hogy egy olyan cég kezébe adta a törlést, a moderálását és a cenzúrát, amely egyébként Soros György által támogatott cég

– mondta Hollik.

A TV2 Tények című adásában szó esik arról, hogy az Arvato nevű vállalatnál döntenek arról, hogy mi kívánatos tartalom saját véleményük szerint. Ez a cég ezer szálon köthető Soros Györgyhöz.

Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője és G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója sajtótájékoztatót tart a hírportál budapesti szerkesztőségében 2018. október 7-énForrás: MTI/Mónus Márton

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztő-hírigazgatója elmondta, kollégája Facebook-oldalát egy mém miatt letiltotta a közösségi oldal. Ahogy az Origo is beszámolt az esetről, a kép egyik részén Emmanuel Macron francia államfő látható félmeztelen színes bőrű férfiak társaságában, a kép alsó részén az unokáját karjaiban tartó Orbán Viktor látható. A kép felé azt írta az újságíró: „Tessék választani.”

A főszerkesztő szerint a képhez sem kommentárt, sem jelzőt nem fűztek. Ezt a tartalmat a közösségi oldal eltüntette, és egy hétig letiltotta őt, az újságíró oldalát pedig eltüntették.

Ez félelmetes és kiábrándító, és a jövőt illetően is elgondolkodtató– mondta G. Fodor Gábor, hozzátéve, hogy baloldali véleménydiktatúra van.

Mint mondta, a kép azt akarta ábrázolni, hogy merre tart Európa: család vagy bevándorlás.

Íme, a Facebook által cenzúrázott kép:

G. Fodor Gábor kiemelte, ezt nem hagyják annyiban, és az igazságot akkor is el fogják mondani, ha ez nem tetszik azoknak, akik másféle Európát képzelnek el. Egyben felszólította a jobboldali sajtót, hogy hallassák a hangjukat, és ne engedjék megfélemlíteni magukat.

Hollik István megjegyezte, az európai parlamenti választások közeledtével az ilyen típusú cenzúra és bevándorláspárti kampány még intenzívebb lesz a következő hónapokban.