Letartóztatták a férfit, aki videóra vette, hogy megöli áldozatát

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt kedden halálra verte ismerősét Balassagyarmaton. A gyilkosságot videóra vette. Másnap reggel álnéven hívta a mentőket, és hazudott a rendőröknek.
Vágólapra másolva!

Egy budapesti férfi október 2-án délután meglátogatta Balassagyarmaton élő ismerősét, akivel évekkel korábban, még Németországban ismerkedtek meg. Egy munkahelyen dolgoztak. Ezen az estén több szórakozóhelyet is felkerestek, ahol mindketten lerészegedtek, és már az utcán összevesztek, sőt, össze is verekedtek egymással.

A budapesti férfi többször megütötte balassagyarmati ismerősét az utcán.

Késő éjszaka végül abban a családi házban kötöttek ki, ahol a helyi férfi az édesanyjával együtt lakott. A budapesti férfi a házban is ütötte és rugdosta ismerősét.

Áldozata szenvedését mobiltelefonjával is rögzítette, aztán elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát.

Nem menekült el. Az éjszaka hátralévő részét az áldozat mellett töltötte. Amikor másnap reggel felébredt és rájött, hogy ismerőse már nem él, álnéven hívta a mentőket, majd egy közeli boltban új ruhákat vásárolt.

Lecserélte véres nadrágját és cipőjét.

Amikor a rendőrök kihallgatták, azt mondta nekik, hogy a férfit számára ismeretlen emberek bántották, és semmit sem tud az egészről. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben gyilkosság és kifosztás miatt indított nyomozást a 39 éves férfival szemben. Letartóztatták.

- mondta Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője.