A Fidesz elutasítja Magyarország megbélyegzését

2018.10.08. 19:02

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága is elutasítja, hogy Magyarországot megbélyegezze az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége - mondta a testület fideszes alelnöke azt megelőzően, hogy a grémium tárgyalja a Sargentini-jelentés visszautasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot.

Czunyiné Bertalan Judit leszögezte: az EP azért bélyegezte meg Magyarországot és a magyar embereket, "mert nem vagyunk hajlandóak támogatni és végrehajtani a brüsszeli bevándorláspárti politikát". Az ellenzéki képviselőkkel szemben a kormányoldal azt szorgalmazza, hogy az Országgyűlés határozott politikai választ adjon az EP bevándorláspárti többségének - szögezte le.

Czunyiné Bertalan JuditForrás: MTI/Soós Lajos

Kifejtette: a jelentéssel az EP zsarolja Magyarországot, mert el akarja venni a határőrizet és a menedékkérelmi eljárások lefolytatásának jogát, és még több migránst akar beengedni.

"Mi pedig nem engedünk a zsarolásnak" - hangsúlyozta.

Rámutatott arra, hogy Brüsszel továbbra is migránsokkal akarja elárasztani Európát, erről árulkodik a migrációs biztos ENSZ-ben mondott beszéde, az EP előtt fekvő legújabb bevándorláspárti javaslatok, de az ENSZ globális migrációs csomagja is.

Legalizálni akarják a gazdasági bevándorlást Európába, sőt szervezett migrációs útvonalakat akarnak létrehozni - hangsúlyozta, hozzátéve: meg akarják szüntetni az illegális határátlépés és az illegális migrációszervezés büntethetőségét, és ismét a migránsok kötelező, automatikus elosztása melletti döntést sürgetik.

Az Országgyűlésnek kötelessége, hogy érvényesítse a magyar emberek akaratát - mondta -, ezért vissza kell utasítani minden olyan megbélyegzést és zsarolást, amely árt a magyar embereknek.

Magyarországnak joga van ahhoz, hogy megvédje magát, a saját határait, és eldöntse, kikkel akar együtt élni - zárta szavait.