Vágólapra másolva!
Ahogy azt az Origo is megírta, G. Fodor Gábor lett a Századvég Alapítvány új elnöke. Ebből az alkalomból készítettünk interjút vele.
Vágólapra másolva!

Origo: Régi motorosnak számít a Századvégnél.

GFG: Mondhatjuk, hogy nem ma kezdtem: 2007 óta vagyok a Századvég Alapítványnál. Elemzőként indultam, voltam kutatási, majd stratégiai igazgató, két éve lettem elnökhelyettes, most pedig néhány napja elnök. Elnöknek lenni általában nem rossz dolog, de ami engem igazán vonz és inspirál, az maga a munka, a küzdelem, a harc, amire most vállalkoztam. Nem vagyok ismeretlen a nyilvánosságban, ha úgy tetszik, a karakterem tiszta, mindenki tudhatja, hogy mire számíthat.

Origo: Miben fog változni a Századvég azzal, hogy ön lép az élére?

GFG: Komoly kihívás a férfikorba lépő, tekintélyes intézmény élére állni. A Századvég a legrégibb, a legnagyobb, a legjobb. Legrégibb, a közép-európai régió legrégebben alapított agytrösztje idén 25 éves. A legnagyobb, a kormányfő és a kormányzat munkáját segítő háttérintézményként több mint félszáz kiváló kollégával dolgozhatok együtt. A legjobb, mert innen kell hogy kijöjjön a legtöbb inspiráció. A változás célja, hogy a jövőben a legbátrabb is legyen: felmegyünk a csatatérre. És ott a küzdelemnek én leszek a hegye.

Origo: Ön a 888.hu főszerkesztője is, mi lesz a lappal?

GFG: Maradok a 888 élén, ebben nem lesz változás. Nem látok a két feladat között ellentmondást, sőt. Olyan ez, mint egy hadsereg két alakulata, amelyek egymást segítik, erősítik. A 888 a szárazföldi tüzérség, a Századvég a légi deszant.

A lényeg, hogy mindketten egy önmagukat meghaladó, közös célért küzdenek. Azért, hogy Magyarország meg tudja védeni függetlenségét, szuverenitását és kultúráját a nemzeteket felszámolására törekvő brüsszeli és nemzetközi, globalista elittel szemben. Ebbe a küzdelembe én sose fogok belefáradni.

Origo: Mi lesz akkor a programja?

GFG: Egy vitatott gondolkodó vitatott könyvében a következőket írja: eleget hallottuk a kötéltáncost, lássuk is már. Majd a tettek ítélnek.