Úgy tűnik, elgurult a gyógyszere Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely polgármesterének, aki feltámasztaná a Magyar Gárdát, amiben ott szerinte együtt masíroznának a zsidók, a cigányok és a baloldaliak is. Lázár János pedig azt üzente a polgármesternek, hogy városüzemeltetési kérdésekkel nem foglalkozik.

Egy csaknem negyedórás videóval lepte meg híveit Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere, aki a napokban találkozott az exszkinhedvezér, jelenlegi Jobbik-elnök Sneider Tamással. 

„A Jobbikba kellenek zsidók és cigányok is, de radikálisnak kell lenni, mert igenis a tisztességes és becsületes magyarságért ki kell állni valakinek,igenis kell egy Magyar Gárda, amiben ott vannak a zsidók, a cigányok és a baloldaliak is" - mondta Márki-Zay Péter. 

Lázár visszaüzent

Lázár János hétfőn Hódmezővásárhelyen kezdte a munkát, az egyeztetést, itt kapott híreket róla, hogy újra politikai akcióba lendült a város fél éve megválasztott polgármestere - írta a Promenad.hu. 

– Hallom, egyesek szerint már én felelek az aszfaltrajzverseny, a szilvalekvárfőző verseny és a Mikulás-ünnepség elmaradásért is. Üzenem azoknak, akik mindenbe bele akarnak ráncigálni: tíz évig voltam polgármester, azt a munkát befejeztem, most a térség parlamenti képviselője vagyok, az Országgyűlésben képviselem a választópolgárokat. Városüzemeltetési problémákkal sem Makón, sem Hódmezővásárhelyen nem foglalkozom - szögezte le. 

Új választást akar Márki-Zay

Mint arról korábban beszámoltunk, a hódmezővásárhelyi polgármestert felzaklatta, hogy a városban nem szervezték meg a gyerekeknek szóló, szokásos aszfaltrajzversenyt és a Mikulás-napi cirkuszt. Az ellenzéki politikust mindez úgy felhúzta, hogy Facebook-bejegyzésében azt követelte, hogy oszlassák fel a város képviselő-testületét, és írjanak ki új választást.