É. Imre építkezési vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolta a március végén eltűnt M. Zoltánt. A győri bíróság meghosszabbította a vállalkozó előzetes letartóztatását, miközben a villanyszerelő családja még reménykedik abban, hogy a férfi élve előkerül – írja a Bors.

Nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal gyanúsítják É. Imrét, aki kócos hajjal, vezetőszárral a kezén és lábán érkezett a bíróságra hétfő reggel. A nyomozók szerint ő volt az, akimeggyilkolta M. Zoltán villanyszerelőt, aki nyom nélkül eltűnt. A gyanúsított fél évet töltött már előzetes letartóztatásban – írja a Bors

Nem engedik ki a rácsok mögül

M. Zoltán eltűnése és a gyanúsított letartóztatása között egy hét telt el. Elegendő idő arra, hogyelrejtsen bizonyítékokat, és olyanokat manipuláljon a férfi, akiket később tanúként hallgattak ki.É. Imre ügyvédje, dr. Bagó Ottó, megpróbált házi őrizetet kiharcolni védencének. Határozottan tagadta, hogy ügyfele bizonyítékokat tüntetett volna el, vagy embereket manipulált volna.

Az ügyészi indítvány azt írta le, hogy védencem tanúkat, illetve az eljárásban részt vevő személyeket befolyásolt, és bizonyítékokat is elrejtett korábban. Természetesen ezzel mi nem értünk egyet. Álláspontom szerint bűnügyi felügyelettel, illetve távoltartással semmilyen nyomozási érdek nem sérült volna, ha a Győri Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést enyhíti. Ez pontosan azt jelenti, hogy a nyomon követő technikai eszközzel ellátott házi őrizet elrendelése elegendő és arányos lett volna– magyarázta.

Nem sikerült az ügyvédnek. A bíróság december 11-ig meghosszabbította a férfi előzetes letartóztatását, É. Imre tehát rácsok mögött maradt.

A villanyszerelő családja nem adja fel

Eközben a villanyszerelő rokonai abban bíznak, hogy M. Zoltán nem halt meg, és örülnek annak, hogy É. Imre nem kerülhet házi őrizetbe.

Ott lehettünk volna tegnap, de nem akartunk a szemébe nézni. Elég nagy trauma lesz majd a tárgyaláson. Továbbra is hiszünk abban, hogy a férjem életben van, fél év alatt megváltozhatott a külseje, ezért egy grafikussal készítettünk néhány rajzot. Reméljük, ezzel segíteni tudunk a helyzetén – mondta a lapnak az eltűnt villanyszerelő felesége.

Ahogy korábban írtuk, M. Zoltán március végén találkozott korábbi főnökével, É. Imrével, aki nagyjából 3 millió forinttal tartozott neki. Egy Győrhöz közeli benzinkúton látták őket utoljára, együtt. Innen mindketten saját autójukkal távoztak. Egy másik villanyszerelő, O. Vilmos 3 éve tűnt el. Ő is Győrben találkozott É. Imrével, és azóta senki sem látta. Vajon köze van a gyanúsítottnak a férfi eltűnéséhez?