Megkapta a laboreredményeket a nő, akit tűvel szúrtak combon

2018.10.09. 08:34

Rosta Anitát feltehetően egy drogos férfi szúrta meg az 1-es villamos vonalán még szeptember közepén. A nő orvostól orvosig járt, hetekig aggódott a laboreredmények miatt.

Még most is összerezzen, ha a zsúfolt tömegközlekedésben valaki véletlenül hozzáér. A 44 éves Rosta Anita úgy érzi, sosem fogja kiheverni a sokkot, amit azután élt át, hogy tűt döftek a combjába az 1-es villamoson. Feszülten várta a laboreredményeket, amely a legrosszabb esetben akár hepatitisfertőzést vagy AIDS-et mutathatott volna ki.

IllusztrációForrás: iho.hu/Kemsei Zoltán

Nagyon boldog vagyok, hogy a vizsgálatok eredménye negatív lett, de biztos vagyok benne, hogy ez még nem egy lefutott meccs a részemről– mondta a nő a Blikknek, miután kézhez kapta a leleteket. A nő rengeteget költött orvosokra, gyógyszerekre, és lelkileg is nagyon megviselték az elmúlt hetekben történtek. 

Mint azt az Origo is megírta, a négygyerekes anyát szeptember közepén szúrta meg egy férfi, aki a Kacsóh Pongrác úti megállóban szállt fel. Az asszony egészen mostanáig rettegett, hogy valamilyen halálos betegséget kapott, a környéket ugyanis abban az időben teljesen ellepték a drogosok. Közel egy héten át fokozott rendőri ellenőrzést vezetettek be – kiemelten a Népliget és a Hős utca közötti szakaszon –, de mára szinte teljesen megszűnt az ellenőrzés.

Rosta Anita támadóját a rendőrség is keresi.