Nincs sok ideje a Jobbikban: Volner János párttagságát felfüggesztették

2018.10.09. 15:38

Miután pénteken kizárták a párt képviselőcsoportjából. A Jobbik felfüggesztett alelnökének meg vannak számlálva a napjai, egyre biztosabb, hogy az egykori radikális párt egy újabb szimbolikus arcát veszíti el.

Az elnökség péntek éjjeli döntése után szombaton elindult az etikai vizsgálat Volner János ellen, az Etikai Bizottság pedig az eljárás idejére felfüggesztette a képviselő párttagságát – közölte Szabó Gábor pártigazgató az erősen balos hvg.hu kérdésére. A lapnak arra nézve nincsen információja, hogy meddig tart az eljárás, a vasárnapi facebookos pártháborút elnézve, feltehetően gyorsan lefolytatják majd. 

Ahogy beszámoltunk róla, múlt hét péntek késő este egy ötórás frakcióülés után kizárták a Jobbik képviselőcsoportjából Volner János alelnököt az elmúlt három hónapban kifejtett, Jakab Péter szóvivő által részletezni nem kívánt tevékenysége miatt. A jobbikos politikus a párt képviselőcsoportjának döntését követő sajtótájékoztatóján elmondta, a múlt hét péntek reggel megjelent - a Jobbik választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett - levele "csak az utolsó csepp volt a pohárban." Ismert, ebben a levélben nyíltan és keményen bírálta a Sneider Tamás-féle pártvezetés munkáját Volner. A Jobbik frakciójából kizárt politikussal együtt távozott a frakcióból Fülöp Erik és Apáti István is. Bár a pártvezetés felszólította őket mandátumaik visszaadására, Volner a társai nevében is nyilvánvalóvá tette közösségi oldalán, hogy nem tesznek eleget a kérésnek. Azóta Fülöp Erik kilépett a Jobbikból, amit azzal indokolt meg, hogy nem értett egyet a Jobbik vezetésének az utóbbi időben történt számos politikai, személyzeti döntésével. Mivel Tiszavasvári korábbi polgármestere már nem a párt tagja, így értelemszerűen ellene nem lehet etikai vizsgálatot kezdeményezni és lefolytatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK