Simicska zacskóban küldhette a pénzt a Jobbiknak

2018.10.09. 08:07

Kiteregette a szennyest Szabó Balázs, a feloszlott szekszárdi alapszervezet vezetője. Besúgókról, Simicska Lajos nejlonzacskókban hordott pénzéről és az LMP-s érdekek megsértéséről írt, amelyekről Szabó Gábor pártigazgató csak annyit mondott: hazugság. A képviselő írását a Magyar Idők szúrta ki.

Újabb lepel hullhat le Simicska Lajos és a Jobbik kapcsolatáról, miután Szabó Balázs, a szekszárdi Jobbik volt elnöke szinte egyértelművé tette, hogyan pénzelte a pártot a volt médiavállalkozó.

Most vált biztossá, hogy Lajos által csomagolt rántott hús volt Szaszi nejlonzacskójában – idézte a lap a politikust, aki azután állt elő ezzel, hogy vasárnap Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közölte: etikai eljárás indult a szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, és helyi elnöki tisztségéből is visszahívták. 

Simicska Lajos nejlonzacskóban küldte a pénzt a JobbiknakForrás: EchoTV

A Magyar Időknek a szekszárdi Jobbik volt elnöke azt mondta, teljesen egyértelmű, hogy mit jelent Simicska rántott húsa, és hamarosan fény derül a részletekre. Szabó nem mondta ki, de arra utalt, hogy Simicska pénzelte a Jobbikot. Az általa leírtak alapján elképzelhető, hogya volt médiavállalkozó nejlonzacskóban küldte a pénzt a pártnak. Hogy ezeket a pénzeket miként könyvelhette el a Jobbik, egyelőre rejtély, az azonban tény, hogy az 500 ezer forint feletti adományok esetében a pártoknak fel kell tüntetniük az adakozó magánszemély nevét – írták a kedd reggel megjelent lapban.

Szabó Balázs azt is közölte, hogy a tavaszi választások előtt a szintén szekszárdi indulású Hadházy Ákos korrupciógyanús ügyeit ő tárta fel, de Vona Gábor pártelnök leállította, mondván, hogy az ügy sérti a Jobbik koalíciós partnerét, az LMP-t.

Az ellene indított etikai vizsgálatról pedig ez a véleménye: a Jobbik Ifjúsági Tagozata egy besúgót léptetett be az alapszervezetükbe, akinek a feladata az alapszervezeti tagokról, munkájukról, magánéletükről szóló jelentések írása volt. A jelentéseket Farkas Gergely Jobbik IT-elnök kapta.

Szabó Gábor pártigazgató a Magyar Időknek reagált a szekszárdi Jobbik volt elnökének szavaira. Amennyiben ilyen állításokat fogalmazott meg Szabó Balázs, nincs más lehetőségem majd, mint jogi úton elégtételt vennem a hazugságaiért.

Folytatódik a belháború a pártvezetésben

Sneider Tamás pártelnök és a pénteken a frakcióból kizárt Volner János hétvégi nyilvános üzengetése után az alelnök tegnap bizonyítékokkal állt elő arra vonatkozóan, hogy Soros György barátai segítik a Jobbik balratolódását.

Ahogy az Origo is megírta, a Gyöngyösi Márton frakcióvezető által szervezett brüsszeli konferencián ott volt Teplán István, a Soros-féle CEU alapítója, Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője, a CEU programkoordinátora, valamint Monika Ladmanova genderjogi aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa.

Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze? Nem érzitek, mennyire gáz ez? Tamás, mi elvileg egy nemzeti párt vagyunk!” – tette hozzá Volner János.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK