Simicska zacskóban küldhette a pénzt a Jobbiknak

Simicska Lajos
Vágólapra másolva!
Kiteregette a szennyest Szabó Balázs, a feloszlott szekszárdi alapszervezet vezetője. Besúgókról, Simicska Lajos nejlonzacskókban hordott pénzéről és az LMP-s érdekek megsértéséről írt, amelyekről Szabó Gábor pártigazgató csak annyit mondott: hazugság. A képviselő írását a Magyar Idők szúrta ki.
Vágólapra másolva!

Újabb lepel hullhat le Simicska Lajos és a Jobbik kapcsolatáról, miután Szabó Balázs, a szekszárdi Jobbik volt elnöke szinte egyértelművé tette, hogyan pénzelte a pártot a volt médiavállalkozó.

– idézte a lap a politikust, aki azután állt elő ezzel, hogy vasárnap Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közölte: etikai eljárás indult a szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, és helyi elnöki tisztségéből is visszahívták.

Simicska Lajos nejlonzacskóban küldte a pénzt a Jobbiknak Forrás: EchoTV

A Magyar Időknek a szekszárdi Jobbik volt elnöke azt mondta,

teljesen egyértelmű, hogy mit jelent Simicska rántott húsa,

és hamarosan fény derül a részletekre. Szabó nem mondta ki, de arra utalt, hogy Simicska pénzelte a Jobbikot. Az általa leírtak alapján elképzelhető, hogy

a volt médiavállalkozó nejlonzacskóban küldte a pénzt a pártnak. Hogy ezeket a pénzeket miként könyvelhette el a Jobbik, egyelőre rejtély,

az azonban tény, hogy az 500 ezer forint feletti adományok esetében a pártoknak fel kell tüntetniük az adakozó magánszemély nevét – írták a kedd reggel megjelent lapban.

Szabó Balázs azt is közölte, hogy a tavaszi választások előtt a szintén szekszárdi indulású Hadházy Ákos korrupciógyanús ügyeit ő tárta fel, de Vona Gábor pártelnök leállította, mondván, hogy az ügy sérti a Jobbik koalíciós partnerét, az LMP-t.

Az ellene indított etikai vizsgálatról pedig ez a véleménye:

a Jobbik Ifjúsági Tagozata egy besúgót léptetett be az alapszervezetükbe,

akinek a feladata az alapszervezeti tagokról, munkájukról, magánéletükről szóló jelentések írása volt. A jelentéseket Farkas Gergely Jobbik IT-elnök kapta.

Szabó Gábor pártigazgató a Magyar Időknek reagált a szekszárdi Jobbik volt elnökének szavaira. Amennyiben ilyen állításokat fogalmazott meg Szabó Balázs,

Folytatódik a belháború a pártvezetésben

Sneider Tamás pártelnök és a pénteken a frakcióból kizárt Volner János hétvégi nyilvános üzengetése után az alelnök tegnap bizonyítékokkal állt elő arra vonatkozóan, hogy

Soros György barátai segítik a Jobbik balratolódását.

Ahogy az Origo is megírta, a Gyöngyösi Márton frakcióvezető által szervezett brüsszeli konferencián ott volt Teplán István, a Soros-féle CEU alapítója, Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője, a CEU programkoordinátora, valamint Monika Ladmanova genderjogi aktivista és szakértő, a Prágai Soros Alapítvány munkatársa.

Tamás, mi elvileg egy nemzeti párt vagyunk!” – tette hozzá Volner János.