Brutálisan megvertek egy nőt Encsen

2018.10.10. 13:52

A Borsod Online számolt be egy encsi támadásról: egy helyi nő véletlenül elütött egy gyereket, a rokonai pedig brutálisan bántalmazták annak ellenére, hogy a gyerek ugrott az autó elé, a sofőr pedig rögtön a segítségére sietett.

Több olvasói beszámoló érkezett a laphoz a szombaton történt esetről. 

Encs Fügöd nevű városrészén egy helyi nő autójával lassított, mivel itt a gyerekek gyakran az út szélén, felügyelet nélkül játszanak, de mikor takarásból elé lépett egy gyerek, minden igyekezete ellenére sem tudta elkerülni a balesetet, és elütötte. Azonnal kiszállt az autójából, hogy a gyerek segítségére siessen, azonban a kislány összeszaladó rokonsága a nőre támadt, bántalmazták és az autóját is megrongálták.

A Borsod Online-nak szemtanúk azt mondták, hogy a nőnek kiverték egy fogát is, és a vele lévő vejét fojtogatták, a nagyobb bántalmazástól egy utcabeli nő igyekezett védeni az autóst. 

„Életveszélyesen megfenyegették, így aludni sem mer otthon, Fügödön, míg a lakását éjszaka rendőrök felügyelték, mivel felgyújtással fenyegették meg. Továbbá a hölgy gyerekének a halálát ígérték, így rokonainál lakik jelenleg átmenetileg" – állítja a lap egyik olvasója.

A megyei rendőr-főkapitányság az alábbi választ adta a Borsod Online megkeresésére:

„Encs, Fügöd településrészén közlekedett 2018. október 6-án 15 óra 40 perkor egy 52 éves helyi nő személygépjárművével. A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták. A helyszínre – a bejelentést követően néhány percen belül – kiérkező rendőrök a dühös helybelieket megnyugtatták, a gépjárművet kormányzó hölgyet a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a súlyos sérülést szenvedett gyermeket. A rendőrök a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az Encsi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette" – írta a rendőrség.