Öt év börtönre ítélték a szalmabálákat gyújtogató piromániás férfit

2018.10.10. 18:53

Öt év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Pécsi Járásbíróság nem jogerősen azt a nagykátai férfit, aki tavaly ősszel szalmabálák felgyújtásával mintegy 50 millió forintos kárt okozott Baranyában.

A Pécsi Törvényszéknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vádlottat különös visszaesőként négyrendbeli rongálás bűntettében találták bűnösnek. A 27 éves férfi piromániás mentális zavarban szenved.

A tényállás szerint a fuvarozócég sofőrjeként dolgozó vádlott 2017 októberében és novemberében Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán és Magyarszéken csaknem 9500 szalmabálát gyújtott fel. A tüzekben egy rakodógép is megsemmisült, az okozott kár mintegy 50 millió forint.A tüzek továbbterjedése esetén erdők, mezőgazdasági területek, nagy értékű gépek kerültek volna veszélybe. A korábban részben ugyanilyen bűncselekmények miatt hosszabb szabadságvesztésre ítélt férfit tavaly novemberi elfogása után helyezték előzetes letartóztatásba.
A férfi és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három napot tartott fenn a fellebbezésre, így a határozat nem jogerős.