Megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje

2018.10.11. 17:07

Megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje - jelentette be a csütörtöki budapesti alakuló ülés után Németh Szilárd, a testület elnöke. A kormánypárt alelnöke a migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy a veszély nem múlt el.

Német Szilárd a bevándorlásellenes kabinetről azt mondta, a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

Az új kabinet szerint Európa egyik legnagyobb kihívása a népességfogyás, amit Magyarországgal ellentétben a Brüsszelben még többségben lévők bevándorláspártiak javaslata szerint a bevándorlók komoly pénzösszeggel való támogatásával orvosolnának.

Nem múlt el a veszélyForrás: MTI/Mohai Balázs

Beszéltek arról is, hogy Magyarországon nagy a veszély, mert vannak olyan szervezetek, amelyek Soros György támogatásával bevándorláspárti politikát akarnak végrehajtani úgy, hogy mindeközben a magyar törvényeket be sem tartják. Az egyik ilyen nyíltan bevándorláspárti álcivil szervezet a Migration Aid, amely most "Éjjeli őrség" néven kíván párttá alakulni, s a bevándorlási különadó befizetése alól is ki kívánnak bújni - tette hozzá.

Németh Szilárd elmondta: a kabinet egyik első intézkedéseként az ügyészséghez fordulnak, kérve a "Soros által kitartott bevándorláspárti szervezet", a Migration Aid párttá alakulásának vizsgálatát.A testület vezetője úgy értékelt: mindenki érzékeli, hogy az illegális migrációval kapcsolatban eddig meghozott jogszabályok, intézkedések, köztük a határőrizeti intézkedések hatásosak voltak.

Emlékeztetett: 2015-ben volt olyan időszak, amikor több mint 11 ezer illegális migráns lépte át naponta a magyar határt. Ez mostanra teljes mértékben felszámolódott - szögezte le, hozzátéve: akik "valamilyen csellel" mégis bejutnak az országba, azokat a határvadászok visszakísérik a tranzitzónába.
Németh Szilárd ezzel együtt hangsúlyozta: a veszély viszont továbbra is fennáll, és az egyik veszélyforrást a Soros György által finanszírozott bevándorláspárti szervezetek jelentik.