A Soros-Sargentini jelentés 50 ezer migránst kényszerítene Magyarországra

Greece Thessaloniki immigrants migrants POLICE STATION refugees STREET DAILY LIFE Migration IMMIGRATION registration
Migrants wait to be registered outside of a police station at Aristotelous square in Thessaloniki, Greece on October 4, 2018. Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Vágólapra másolva!
A Soros-Sargentini jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia, ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek - minderről Bánki Erik beszélt. A gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint ez elképesztő összeg, a 2019-es költségvetés vívmányai szerint a kormány éppen 500 milliárd forinttal többet tud fordítani egészségügyi ellátásra vagy védelmi kiadásokra. 
Vágólapra másolva!

A kormánynak minden eszközzel fel kell lépnie a Soros-Sargentini-jelentés ellen, amely Brüsszel nyomásgyakorlása a magyar migrációs politika megváltoztatására - mondta Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke. Hozzátette:

a jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia,

ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek.

Így néznének ki a pesti utcák, ha Magyarország elfogadná a Soros-Sargentini-jelentést Forrás: SOOC/Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Ez elképesztő összeg, a 2019-es költségvetés vívmányai szerint a kormány éppen

500 milliárd forinttal többet tud fordítani egészségügyi ellátásra vagy védelmi kiadásokra

- mutatott rá Bánki Erik, megjegyezve: a családegyesítéseken keresztül az ötvenezer ember befogadását követő években ez a létszám több százezres lenne. Ez azt jelentené, hogy

mindez a magyar költségvetésre több ezer milliárd forintos terhet róna, a költségvetés összeomlana -

összegzett.

A kormánypárti politikus kiemelte, hogy Magyarország ezeket a terheket nem tudja és nem is akarja vállalni, a nemzeti szuverenitás része az, hogy a magyar adófizetők pénzének elköltéséről a magyar parlament dönt.

- hangsúlyozta a képviselő. Elmondta, a gazdasági bizottság kormánypárti képviselői a csütörtöki ülésen támogatták a Sargentini-jelentés elutasításáról szóló javaslatot.