Volner János a Figyelőnek adott interjút arról, hogy mekkora a káosz a pártban. Ebből kiderül, hogy ki Vona Gábor embere a pártban, és az is, hogy ki találta ki a balliberális irányba való tolódást.

A Figyelőnek adott interjút Volner János, a Jobbikból kizárt politikus. Volner a lapnak elmondta, az egykor radikális párt tévúton jár, hiszen a vezetőség a tagság tudta nélkül próbált a balliberális oldal felé fordulni.Vona Gábor pedig egymaga találta ki az irányvonalat.

Volner elmondta azt is, hogy az egykori vezető utasításait követi Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. A néppártosodási kampánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy az ötlet nem volt elvetendő, de a kivitelezés teljesen elcsúszott.

A Figyelő birtokába jutott egy belső levelezés, amelyben Szávay István azt írja, hogy nem tud részt venni egy eseményen, mert „injekciózásra” kell mennie.

Az injekciózás „azt jelenti, hogy valami őrültséget kell elviselnie a kollégáknak, vagy valami demagóg baromsághoz kell, hogy asszisztáljon” – fogalmazott Volner János.

Volner JánosForrás: MTI/Illyés Tibor

A belső levelezés szerint Szávay István egy Trianonnal kapcsolatos esemény kapcsán ment „injekciózni”.

A teljes interjú a mai Figyelőben olvasható.