A mostani európai vezetés visszafordíthatatlan folyamatokat akar elindítani

Illegális bevándorlás - Kormányszóvivői tájékoztató Szegeden, Bakondi György
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Vágólapra másolva!
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az a liberális többség, amely az Európai Bizottságot és Parlamentet uralja, szeretne a jövő évi európai parlamenti választásokig visszafordíthatatlan folyamatokat elindítani, és jogszabályokban rögzíteni politikai célkitűzéseiket.
Vágólapra másolva!

Bakondi György pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a magyar kormány mindent megtesz, hogy ezek az elképzelések ne valósulhassanak meg, mert

a legkevésbé sincsenek összhangban az európai és különösen a magyar emberek akaratával.

Az európai menekültügyi reformról szóló kérdésre úgy válaszolt: a közelgő európai parlamenti választások nagy kérdése lesz a migráció. Úgy vélte, hogy

Brüsszelben szeretnék a legalitás irányába terelni a migránsok beáramlását,

úgy, hogy a döntést ne a nemzetállamok hozzák meg arról, kinek adnak humanitárius vízumot, hanem egy központból irányítanák ezt.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Azokat a civil szervezeteket szeretnék ebbe bevonni, amelyek Soros György finanszírozásában a zöldhatárokon és a tengeren is mindent megtesznek az illegálisan érkezők Európába juttatásáért, gyakran együttműködve az embercsempészekkel - tette hozzá.

Ezek az elgondolások a nemzetállamok döntési lehetőségeit korlátoznák

- közölte. A belbiztonsági főtanácsadó komolytalannak nevezte Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter kijelentését, amely szerint "Orbán nélkül nem lenne menekültválság". Jean Asselborn 2015 óta támadja a kormány minden döntését, a magyarok választási döntéseit. Ez a kijelentése nem érdemli meg, hogy foglalkozzanak vele - fűzte hozzá.