Életfogytiglant kaptak az antiszemita gyilkosok

2018.10.12. 15:57

Egy 8 évvel ezelőtti ügyben hozott ítéletet a Budapest Környéki Törvényszék.

Az áldozat és a két ismerőse is szívesen vett részt szerepjátékokban és a harcművészeteket is szerették, ez a közös szenvedély hozta őket össze. Az egyik férfi, aki az ügy elsőrendű vádlottja lett, az áldozattal közösen követett el bűncselekményeket. Főleg loptak, elsősorban külfödiek körében kedvelt fürdők és szállodák öltözőszerkényeiből vittek el értékes tárgyakat.

A háromfős társaságból ketten egy elszámolási vita után úgy döntöttek, megölik a társukat, ezért egy újabb lopás tervére hivatkozva elcsalták a Nagy-Kevély hegyhez, ahol a másodrendű vádlott

legalább háromszor megszúrta ismerősét, aki a helyszínen meghalt.

A vádlottakat a bíróság társtettesként, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett gyilkosság miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre; az elsőrendű vádlott a legkorábban 25 év, a másodrendű vádlott pedig 30 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

A törvényszék közleménye szerint a bíróság

tényként tekintett a vádlottak antiszemita nézeteire is, illetve arra, hogy a sértett az identitását fölvállalta és a vádlottaknak a vállalkozásuk beindításához nyújtott kölcsönt visszakérte.

Az ítéletet a bíróság a vádlottak távollétében is kihirdette. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlottak védői fellebbezést jelentettek be. A bíróság elrendelte az eddig bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak letartóztatását.