Hazug érv, hogy a bevándorlás megmenti az európai gazdaságot

2018.10.12. 09:13

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint hazug érv, amelyet sokat hangoztattak, hogy a bevándorlás megmenti az európai gazdaságot.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna vendége volt pénteken. Kovács István itt kiemelte, hogy a bevándorlás valójában hatalmas terhet ró azokra az országokra, amelyek beengedik a migránsokat.Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke a testület csütörtöki ülését követően arról beszélt, hogy a Soros-Sargentini-jelentésben szereplő adatok szerint az országnak legalább 50 ezer illegális bevándorlót kellene befogadnia,ami a jelenlegi német költségvetési adatok szerint évente közel 500 milliárd forintos terhet jelentene a magyar költségvetésnek.

Kovács István ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy olyan költségekkel is számolni kell, amelyek nem "direktben" jelentkeznek az államnál, például hogy a migránsok megterhelik az egészségügyi ellátórendszert is.Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint régen bebizonyosodott, hogy nem humanitárius problémáról van szó, hiszen az érkezőknek csak elenyésző százaléka jogosult a menekültstátuszra.

Migránsok Boszniában - IllusztrációForrás: AFP/Elvis Barukcic

Kovács István azt mondta, hogy egyre több európai gondolja úgy, hogy semmi szükség a bevándorlókra, és hogy nem jó a társadalomnak, ha sokan érkeznek idegen kultúrákból. Ugyanakkor az európai "elit", az Európai Bizottság és az Európai Parlament még mindig azon dolgozik, hogy megvalósítsa ezt a tervet, és úgy véli, Európa minden bajára a bevándorlás a megoldás.